ScoutGS ForumGalatasarayYönetim, Teknik Heyetlerimiz ve Sporcularımız#18 Ayhan Akman

Gönderen Konu: #18 Ayhan Akman  (Okunma sayısı 13803 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hakan Can

#18 Ayhan Akman
« : 10.06.09, 19:58 »

Futbola İnegölspor’da başladı. 1994’te Gaziantepspor’a transfer oldu ve üç yıl forma giydiği bu kulüpte büyük çıkışını yaptı. 102 maçta forma giydi, 23 gol attı.

1998’de sansasyonel bir transfere imza atarak Beşiktaş’a geçti. Siyah beyazlı kulüpte üç yıl top koşturan Akman, 68 maçta 18 golle oynamasına karşın geçirdiği sakatlıklar nedeniyle giderek takımdan uzaklaştı.

Ve sonunda, Lucescu’yla birlikte yeniden yapılanan Galatasaray’a geldi. Lucescu’nun sisteminde defansif görevler de almaya başlayan Akman, bir sonraki sene ilk Türkiye Ligi şampiyonluğunu Galatasaray ile yaşadı. 2005 Fortis Türkiye Kupası, 2005-2006 Turkcell Süper Lig şampiyonluklarında kadromuzdaydı. Orta sahanın çeşitli bölgelerinde başarıyla görev yaparken 15 kez milli formayı giydi. Evli ve iki çocuk babası.

« Son Düzenleme: 02.09.09, 02:37 Gönderen: Ferhat Yüksel »

Çevrimdışı Hakan Can

Ynt: Ayhan Akman
« Yanıtla #1 : 19.06.09, 21:56 »

Büyükşehir maçından sonra bunlar tartışmıştı.
Ne oldu sonra yahu ?
Hatırlayamıyorum

Çevrimdışı Cengiz Aktaş

« Yanıtla #2 : 20.06.09, 00:08 »
Ayhan kaldı Bülent gitti :)

Şaka bir yana Ayhan son 2-3 yılda çok aştı kendini ama ofansif anlamda çok eksikleri var.Eskiden sol kanat oynadığı dönemlerde çok etkiliydi ne oldu anlamıyorum.

Çevrimdışı Hakan Can

« Yanıtla #3 : 21.06.09, 12:28 »
Hagi, Ayhan'dan maximum verimi alan yegane isim olmuştu onu sol kanatta oynatarak.
Belki bir kanat oyuncusu değil ama sıfıra inişi ve ve ortaları çok etkiliydi.
O bölgeye Arda'nın gelmesi, Ayhan'nın tekrar  bölgeye geçişini otomatik engelliyor.
Zzaten kanatta Ayhan oynasın istemem.
Ama Ayhan'nın en verimliği olduğu bölge Sol Açık bu da yaşanmış bir gerçek.

Özellikle Neeskens'in röportajında belirttiği, birden fazla mevkide verimli olacak oyunculara ihtiyacımız var noktası Ayhan'a cuk oturuyor.

Son Avrupa Şampiyonası öncesi Fatih Terim'de kadro seçimi yüzünden eleştirilmişti ama son maçalra gelindiğinde ve takımda 13-14 kişi kalınca sakatlıklar ve cezalardan dolayı ne kadar doğru bir kadro seçimi yaptığı ortaya çıkmıştı. Çünkü o da birden fazla mevkide başarılı olacak oyunculara ağırlık vermişti kadrosunda.

Yani Ayhan bu sene de, sene öncesi taraftarların yaptığı hiç bir ilk 11'de yer bulamasa da bence gene ilk 11 olacaktır.

Burak Fındık

« Yanıtla #4 : 21.06.09, 15:54 »
İnşallah dediğn gibi olmaz hakan abide ayhan sadece rotasyon oyuncusu olarak kalır bu takımda..çünkü uzun maratonda hiçbir faydası yok 3 maçta 5 maçta bazen iyide oynamıyor çok topta kapmıyor ama işte takım iyi oynadımı ayhanda iyi olarak gözüküyor..yoksa ne top kapar ne bir asisti olduğunu hatırlıyorum ne bir barosun koşu yoluna pas attığını yani ne yapıyor ayhan 90 dakika boyunca anlamış değilim..

Çevrimdışı Şamil Akdağ

• Ortaya Karışık
« Yanıtla #5 : 21.06.09, 16:16 »
Ayhan a en sert muhalefeti yapanlardan biri de benim ama ikinci yarı tüm takım kötü oldugu için mi sırıtmadı yoksa gercekten iyi mi oynadı bilmiyorum. Beni pek kızdırmadı oyunu.

Burak Fındık

« Yanıtla #6 : 21.06.09, 16:20 »
tüm takım kötü olduğu için ekstra ona kızmamışındır..Ayhan bildiğin hayalet ya ben ayhanı bitek defanstan topu aldığından sabriye veya hakan baltaya pas verirken yada aldığı adama geri verirken görüyorum okadar..birde para atışlarında:):):)

Çevrimdışı Serhat Hakan

« Yanıtla #7 : 21.06.09, 16:26 »
Ayhan'dan pek hazetmem hele ki kaptanlık verildikten sonra onun hakkında hiç iyi şeyler düşünmüyorum.İki yönlü oyuncu deniliyor ama nedense hiç top kapmak için mücadele ettiğini hatırlamıyorum özellikle kontra yediğimiz pozisyonlarda bile depar attığını hiç görmedim (ör:Deplasman Bursa maçı yediğimiz gol)...Hücum olarakta sağa sola pas vermekten geriye pas vermekten yada mevlana gibi etrafında tur atmaktan başka yaptığı bişe hatırlamıyorum dikey gittiği çok nadirdir(Benfica maçındaki Arda'ya attığı pas hariç orda gerçekten güzel bir pas attı).Ayhan'ın tek beğendiğim yönü Hakan Abi'nin de dediği gibi solda oynadığı zamanki performansını hatırlatan, arada bir soldan  Arda'ya bindirme yapıp penaltı noktasına pas atmasıdır ve bunu gerçektende iyi yapıyor yinede Galatasaray için yeterlimidir kendi fikrimce hayır
Ha bide Beşiktaş-Galatasaray maçında yaptığı iki hareket onun hakkında yanılmadığımı ve Galatasaray kaptanlığını haketmediğini doğrular nitelikteydi..
1.si Emre Aşık geride Ayhan'a pas atmak isterken hata yaptı ve topu yanlış yere attı daha sonra pozisyon sonunda Ayhan Bülent Korkmaz'a 2 metreye pas atamıyor bu nasıl iş tarzı hareketlerle bağırdı.
2.si tam tersi bir pozisyon oldu ve bu kez Ayhan pas hatası yaptı ve ne hikmettir gitti attığı oyuncuya bağırdı
Ben bu hareketler sonunda Ayhan'a doğru not verdiğimi anladım...
« Son Düzenleme: 21.06.09, 16:30 Gönderen: Serhat Hakan »

Cihan Serbetcioglu

« Yanıtla #8 : 21.06.09, 16:49 »
yahu topige girdigimde sanki ayhan degil Orhan Ak´in Cihan Haspolatli´nin Inamoto´nun topigine girdim...

Burak Fındık

« Yanıtla #9 : 21.06.09, 16:50 »
Serhat aynen katılıyorumki forumda bazı abilerim ayhanın bu sene düzeldiğini falan söylüyor hangi kaptan takım arkadaşını T.Dye şikayet ederki...Adam sakatlanmıyor diye istikrarlı bir şekilde her maç kötü oynuyor diye begeniliyor..bende analmıyorum bu ayhan 2 yönlü denmesine ya ne hucum yönü var katkı olarak ne savunma yönü yani bari 1 tanesini iyi yapsında tam yapsın...

Burak Fındık

« Yanıtla #10 : 21.06.09, 16:51 »
yahu topige girdigimde sanki ayhan degil Orhan Ak´in Cihan Haspolatli´nin Inamoto´nun topigine girdim...

Cihan sende sanki ayhan değilde tugay kerimoğlundan bahsediyosun :):):)

Cihan Serbetcioglu

« Yanıtla #11 : 21.06.09, 16:55 »
yahu adami öyle yaptinizki sanki 2 metreye top atamaz falan..ayhani o kadar kötülüyoruz ama onsuz oynadigimiz her mac eksikligini hissediyoruz..bende gecen yila kadar öyleydim..ama son 2 yildir Ayhana laf eden günaha girer yahu..hele saha icindeki tavirlarina hic laf etmemek gerek..adam 1 yildir itiraz etmiyor takim arkadaslarinla didismiyor falan..kaptan olali müthis olgunlasti...

ha ben demiyorumki Ayhan süperstar..ama o bölgeye bir Murat Ceylan,Emana,Borowski gelmedikce Ayhan her zaman oynayacaktir..begensenizde begenmesinizde..

Çevrimdışı Serhat Hakan

« Yanıtla #12 : 21.06.09, 16:59 »
Ayhan yokken Mehmet Güven oynarsa tabi hissedilir yokluğu=) Kaptanlık arkadaşlarının açılarını kapatıp onlara hata yaptıgında moral vermek yerine onları hocaya gidip aşağılarcasına şikayet etmekse gerçektente baya olgunlaşmış.2metreye pas atabiliyor ama bu 2 metre ne yazıkki hep geriye yada yana doğru oluyor.Yoklukta oynamasına karşı değilim ama Ayhan'ı banko oynatmak taraftarıda hiç değilim

Cihan Serbetcioglu

« Yanıtla #13 : 21.06.09, 17:02 »
bana o görüntüleri bulmani rica ediyorum Serhat..ben Ayhan´dan 1 yildir öyle bisey görmüyorum..ne arkadaslariyla ne hakemle ne rakiple didisiyor Ayhan..

dedigim gibi Emana,Biglia,Murat Ceylan,Borowski gibi adamlar gelmedikce Ayhan oranin adami..ne elimizde ne alt yapida nede türkiye´de öyle adam yok..yoksa Emre Belözoglunu Ayhana tercih mi edersiniz?

Burak Fındık

« Yanıtla #14 : 21.06.09, 17:05 »
Daha geçen bülent korkmazla tartışmış cihan İbb maçından sonra..

Cihan Serbetcioglu

« Yanıtla #15 : 21.06.09, 17:06 »
mis mus falan Burak bunlar..bana görüntü bulun delil bulun..ben bu türkiye´deki mis muslara inanmiyorum..belki sadece hocam bu yanlis demistir basina küfürlesme olarak yansimistir her zamanki gibi..

Çevrimdışı Serhat Hakan

« Yanıtla #16 : 21.06.09, 17:07 »
Cihan bunu söylemekten utanıyorum ama ne yazıkki ben o maçı numaralıda tam bizim yedek kulubesinin arkasında izledim maçı Beşiktaşlıların yanında...Ve bu dediğim olay hemen önümde oldu o yüzden görüntü bulamam ama bak yukarda Hakan Abi'nin koyduğu fotoda ne hakemle ne takım arkadaşlarıyla tartışıyor HOCASIYLA tartışıyor.

Burak Fındık

« Yanıtla #17 : 21.06.09, 17:15 »
Belgeyse belge Cİhan :)

Ufuk Çalışkan

« Yanıtla #18 : 22.06.09, 10:53 »
Rijkaard ile tartışsında görelim :D

Çevrimdışı Oguzhan Basyigit

« Yanıtla #19 : 22.06.09, 11:13 »
Ben ayhanın sakalı bıyığı kesip,saçlarını siyaha boyatıp ortadan ikiye ayıracağını düşünüyorum :)

Said Durmuslar

« Yanıtla #20 : 22.06.09, 19:05 »
Rijkaard ile tartışsında görelim :D
Rijkaard ile tartışmaz çünkü Rijkaard futbolcusu antremanda rövaşata ile gol attığında ofsayt diye tutturmaz. Bülent Korkmaz her yönüyle takıntılı bir insandı. Sadece Lincoln konusunda galiba biraz haklıydı.

Çevrimdışı Mesut Arslan

• Özel Sitem
« Yanıtla #21 : 24.06.09, 00:45 »
Ya Ayhan hep %100 veren biri ama hic ama hic isinamadim ona senelerdir. Korner kullandigimizda hep son adam olarak bizim yari alanda kalir cünkü tempo olarak cok yavas ve geri dönemiyor. Tamda bu yüzden Ayhanin Rijkaard döneminde pek sans bulacagini sanmiyorum.

Cihan Serbetcioglu

« Yanıtla #22 : 24.06.09, 01:07 »
yillardir bu kelimeyi kullandik...sans bulamaz..ama hep buluyor..demekki bütün hocalar bizim görmedigimiz bisey görüyor..görün bakin Ayhan Rijkaardin´da degismezi olacak..belki ilk haftalar olmaz..ama sonradan mutlaka hep kadro´da olacaktir..

Hande Işık

« Yanıtla #23 : 24.06.09, 01:34 »
Alıntı
tempo olarak cok yavas
Bana kalırsa takımda temposu yüksek olan az isimlerden bir tanesi, geçen seneki kadroyu baz alırsak. Mesela tempolu futboluna en iyi örnek EURO 2008 Türkiye- Almanya yarı final maçıdır.

Çevrimdışı Mesut Arslan

• Özel Sitem
« Yanıtla #24 : 24.06.09, 02:46 »
Cihan sence saglam bi Linderoth ve Topal oldugunda kac mac oynardi Ayhan? Gecen sene sakatliklar onun sansiydi bence.

Hande bu takimda macin temposunu düsüren iki oyuncu var. Biri Nonda digeri Ayhan. EURO 2008i baz alirsan Sabri Avrupanin en iyileri arasina girer. Gerek Cek macinda, gerek Almanya macinda (son golde pozisyon hatasi yapmasi disinda) sahaneydi. Ayhan cabuk dönemedigi icin Kornerlerde geride kaliyor. Sabri kornerlerimizde kücük boyu ve kötü sutuna ragmen ileri gidiyor. ceza sahasi yayinda bekliyor. Ayrica cogu zaman önündeki uygun Arda ya vermektense saga dönüp iki metre yanindaki Barisa veya geriye dönüp Emreye pas vermeleri onun pas yüzdesi istatistiklerini gelistiriyor diye herkes adami pas atmakta Iniesta seviyesinde sanmaya basladi. Önemli sayilacak paslarinin cogu rakibe gidiyor nedense. Hirsina ve Caliskanligina diyecek bisey yok ama 4-3-3 adami degil bizim Ayhan.

ScoutGS ForumGalatasarayYönetim, Teknik Heyetlerimiz ve Sporcularımız#18 Ayhan Akman