Çağlar Birinci Galatasaray’da
Galatasaray, geçtiğimiz sezon Denizlispor forması giyen Çağlar Birinci ile 3 yıllık sözleşme imzalamıştır.
Profesyonel futbol takımı oyuncularımız Murat Akça, Erhan Şentürk, Sadrettin Fırat Kocaoğlu ve Semih Kaya'nın bonservisleri ile, Serdar Eylik'in ise bir sezon kiralık olmak üzere Denizlispor'a transferleri konusunda anlaşılmıştır.
Profesyonel oyuncu Çağlar Birinci ile 3 yıllık sözleşme imzalanmıştır.
Sözleşme bedeli olarak oyuncuya;
2010-2011 sezonu için 900.000 TL sabit transfer ücreti, 8.000 TL maç başı ücreti,
2011-2012 sezonu için 900.000 TL sabit transfer ücreti, 9.000 TL maç başı ücreti,
2011-2012 sezonu için 950.000 TL sabit transfer ücreti, 10.000 TL maç başı ücreti ödenecektir.
Söz konusu Futbolcunun sözleşme imzalaması karşılığında Denizlispor Kulübü'ne vadeli olarak 1.500.000 avro ödenecek profesyonel futbolcularımız Murat Akça, Erhan Şentürk, Sadrettin Fırat Kocaoğlu ve Semih Kaya'nin sözleşmeleri karşılıklı olarak sonlandırılacak ve futbolcular Denizlispor Kulübü ile Profesyonel Futbolcu Sözleşmesi imzalayacaklardır.
"Serdar Eylik"in bir sezon kiralık olmak üzere Denizlispor'a transferleri konusunda anlaşılmıştır: Transferle alakalı ilk resmi açıklama yapıldıktan sonra Serdar'ın bonservisiyle gideceği söylendiğinde ben de rahatsız olmuştum ama kiralandığı açıklanınca aynı derecede sevindim... Çünkü bilinçli olarak yada bilinçsizce çok doğru bir takıma kiralandı... Ligin demirbaşlarından olan Denizlispor seneye geri dönmek için çok çok üst düzey bir mücadele sergileyecektir bu mücadelede de Serdar'ı kullanacaklarından eminim... Serdar da kendini gösterebilmek için çok çalışacaktır...
"VADELİ OLARAK" 1.500.000 avro ödenecek: Keita'yı, Elano'yu 3 5 taksitle aldık bu rakam da en az 3'e bölünmüştür... Kimse "Cüzi olan transfer bütçemizin 1,5 Milyon Euro'su Çağlar'a harcandı" demesin... Benim transferle alakalı ilk resmi açıklamadan sonra duyduğum Serdar, Murat, Erhan, Semih+150.000 Avro'ydu... Ben onu Serdar+150.000 Avro olarak sadeleştirmiştim... Serdar'ın durumu değişinçe daha da kar ettiğimizi düşünüyorum... Çünkü Serdar benim gözümde 1.500.000-150.000=1.350.000 Avro'dan daha değerli bir futbolcu...
"Murat Akça, Erhan Şentürk, Sadrettin Fırat Kocaoğlu ve Semih Kaya"nın sözleşmeleri karşılıklı olarak sonlandırılacak ve futbolcular Denizlispor Kulübü ile Profesyonel Futbolcu Sözleşmesi imzalayacaklardır: Türkiye'nin en iyi yerli stoperi Servet'in gönderilmesini isteyenler Murat ve Semih gönderildi diye yeri yerinden oynattılar... Madem bu adamlar bu kadar iyiydi, neden 2 senedir takıma giremediler ?? Neden kiralık olarak gideni gittiği takımda oynayamadı ?? Neden satın alma opsiyonuyla kiralayan kulüp opsiyonu kullanmadı ?? Neden daha sezon bitmeden o kulüpten ayrıldı ?? Erhan ve Fırat hakkında konuşmaya bile gerek duymuyorum...
"Çağlar Birinci" Galatasaray’da: Çağlar yabancı kontenjanını kullanamayacağımız bir mevki olan sol bek için transfer edebileceğimiz en iyi yerli oyuncuydu... Milli Takım'da oynuyor olması bunun açık kanıtıdır... Madem ondan daha iyi yerli sol bekler vardı niye Milli Takım'da Çağlar oynadı... Yeterli bir oyuncu değil kabul ediyorum ama yeterli düzeye ulaşabilecek bir oyuncu... Daha bir kaç sene önce 2., 3. Lig takımlarında oynarken önce Denizlispor'a sonra da Milli Takım'a yükseldi... Hem stoperde hem sol bekte aynı verimle oynayabilen "İSTİKRARLI" bir oyuncu... Orhan, Volkan gibi devşirme değil de orjinal bir sol bek olması en büyük avantajı, en büyük avantajımız... Skora katkı yapabilecek bonus özelliklere sahip... Olumlu bir transfer... Yönetim doğru hamleler yapmaya devam ediyor... 5 Temmuz'a kadar yabancı transferinde de somut adımlar atılacağından eminim... Hayırlı olsun...