ScoutGS ForumGalatasarayMali ve Maddi KaynaklarGalatasaray Sportif A.Ş. Şirket Haberleri

Gönderen Konu: Galatasaray Sportif A.Ş. Şirket Haberleri  (Okunma sayısı 13377 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ahmet Gülen

Ynt: Galatasaray Sportif A.Ş. Şirket Haberleri
« Yanıtla #50 : 23.02.10, 14:31 »
Anladığım kadarıyla biz şimdi SPK'ya iki şirketi birleştireceğimizi bildirerek dışarıdaki hisseleri satın almak istediğimizi bildirdik. Bizim almak istediğimiz fiyata hisseleri kimsenin satmayacağını yönetimde biliyor tabi ki. Burada beklenen SPK'nın olaya el koyup bu hisselerin gerçek değerini tespit etmesi. Bu fiyat belirlendikten sonra satıp satmamak yine hisse sahibine bağlı ama bundan sonra kulübümüze iki şirketi birleştirme hakkı geçiyor. Bu durumda hisse sahibi tercihini yapacak, bundan sonra eskisi gibi sadece kar eden bir şirketin hissesi olmayacak elinde ama derse ki olsun ben hala bu hisselerin karlı olacağını düşünüyorum ve satmak istemiyorum, kendi bileceği iş. Neticede hisselerin dışarıda olması bizi etkilemiyor, yeter ki şirketler birleşsin.

Çevrimdışı Tolgahan Ozer

« Yanıtla #51 : 23.02.10, 14:33 »
Yalnız o hisseleri almamız lazım bizim bildiğim kadarıyla. İlan'da ki gönüllü ibaresi çok önemli isterseniz gönüllü verin yoksa biz zorla alırız diyor gibiler :D

Çevrimdışı Cem Koç

« Yanıtla #52 : 23.02.10, 14:35 »
Hoş güzel deniliyor da, "Biz şu kadar kar ediyoruz, hepsini dağıtmak zorunda kalıyoruz. Çok büyüyeceğiz, kar edeceğiz" dersek kim satmak ister ki hisselerini  :\  Ben bu kısmı anlayamadım açıkçası.

Bir arkadaşın güzel bir anlatımı var.
Onu aktarayım size...

Şimdi kulüp elinde hisse bulunduranlara diyor ki "Hacı sen gel ben senin elindeki her bir hisseye 116.74 TL vereyim!". Bunu yapabilmesi için SPK ya başvuruyor. Halka açık hisse oranı %37.05. Bilinen bunun yaklaşık %30 u QVT de. E haliyle QVT şu anda 180 TL lerde olan hisse senedi için bu çağrıya kulaklarını tıkayacak. İşte o noktada SPK devreye girecek. Mevcut hisse senedine bakacak, şirketin bilançosuna bakacak ve kulübe diyecek ki "Hocam sen 116 TL diyorsun ama o senetler en az 180 TL eder..." Kulüpte buna OK diyecek. SPK açıklamasını beklediğim fiyat 180-185 TL. Bu fiyattan kabul edenler elindeki hisseyi satacak satmayanlar kulübün hisse sahibi olmaya devam edecek. Ama artık temettü direk gelirlerden değil kardan dağıtılacak. E haliyle kulübümüz kar açıklarsa  bu hisse sahipleri de temettülerini alırlar  3.1 TL falan. ))

Şimdi mevcut durumda Sportif gelir elde ediyor masrafın kralını ise Futbol AŞ yapıyor. Salakça halka açılmanın verdiği saflıkla her yıl bu net gelirlerin %25 ini peşinen ödüyoruz hisse sahiplerine. O da zaten QVT.
Bu şirket birleşmesi ile n'olacak ? Artık gelirler ile giderler bir havuzda yani tek şirkette birleşecek. Kulübün dip karı üzerinden hisse sahiplerine temettü dağıtılacak. Tabi kulüp kar ederse (daha doğrusu kar gösterirse). Zaten bi 5 yıl falan bilançolar artıya falan dönemez bu borçlar ile.

Şirket birleşmesi bugün için çok doğru bir karar, yarın için mükemmel bir çözüm, torunlarımız için Galatasaray ımızın ipten döndüğü bir karar olarak anılacak.

Aynı Mustafa Kemal in "Yere Yat! Süngü Tak!" komutu gibi.

Bundan daha güzel anlatılamazdı herhalde.

Çevrimdışı Çağlar Şahingöz

• ScoutGS
« Yanıtla #53 : 23.02.10, 16:51 »
Eskisi gibi ter-temiz kar elde edilmeyeceği için, hissedarların büyük çoğu (rasyonel olanların hepsi) elindeki fonu daha kârlı yerlerde kullanmak üzere hisselerini satacaktır. Böylelikle %37'lik hissenin tahminimce %60-70'i bu süreçte toplanacaktır. Kalanlardan da hissenin değerinin üzerine bir miktar (sanırım pazarlığa tabi) prim ödemek suretiyle ellerindeki hisseler alınacaktır.

Alıntı
1.4.2.1-Hisse Senetlerini Belirli Bir Primle Geri Alma (Greenmail)
Bu yöntemde firma, herhangi bir ele geçirme hareketiyle karşılaşmamak için, hisse senetlerini potansiyel alıcı olan firma veya kişiden, belirli bir prim ödeyerek geri alır. İleriki bölümlerde detaylı olarak bahsedileceği gibi “yağmacılar” (raiders) faaliyetlerini bu tür ödemelere kavuşmak amacıyla yapabilmektedirler. Sistem; yağmacının hedef belirlediği firmanın hisse senetlerini piyasadan toplaması ve daha sonra firma yöneticilerine teklif götürmesiyle işler.. Ancak bu durumda normal piyasa fiyatının üzerine ayrıca belirli bir tutarda prim de eklemek zorundadırlar. Bu tür ödemelerin sayısı artık azalmış bulunmaktadır. .

Bizdeki QVT de sanırım bu "yağmacı" tabir edilen firmalardan olsa gerek.

Sonuç olarak bugün zarar ederek bu alımlar yapılacak ama gelecek kurtarılmış olacak.
« Son Düzenleme: 23.02.10, 16:56 Gönderen: Çağlar Şahingöz »

• ScoutGS
« Yanıtla #54 : 23.02.10, 17:05 »
Alıntı
ANONİM ŞİRKETLERDE BİRLEŞMELERİN TESCİLİ
1.AŞAMA
Birleşen Şirketlerin Her Biri Ayrı Ayrı,

Ticaret Sicili Memurluğuna dilekçe
Ticaret/Sanayi Odası Başkanlığına dilekçe
3 adet noter veya Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğünden onaylı “birleşme sözleşmesinin hazırlanması için yönetim kuruluna yetki verilmesine dair” genel kurul toplantı tutanağı,
2 adet hazirun cetveli
Bakanlık temsilcisi -komiser- atama yazısı aslı,
2.AŞAMA
Devir Olunan Şirket,

“Birleşme Sözleşmesi ve devir işlemlerinin onaylandığı” 3 adet genel kurul tutanağı
Birleşen şirketlerin unvanı altında temsile yetkili kişi/kişilerin imzası bulunan birleşme sözleşmesi 2 adet ,
2 adet hazirun cetveli
İnfisah eden (Devredilen) şirketlerin öz varlıklarının ilgili mahkeme tarafından atanacak bilirkişi marifetiyle yapılmış tespit tutanakları ve mahkemenin bilirkişi atama tutanağı
İnfisah eden (Devredilen) şirketlerin borçlarının ne şekilde ödeneceğine dair üç adet beyanname
Birleşen şirketlerin her birinin müşterek esasa göre hazırlanmış üçer adet bilançosu (damga vergisi bedelini vergi dairesine yatırdığına dair makbuz aslı)
Devir Alan Şirket,

“Birleşme Sözleşmesi , devir alma ve sermaye artırımı hususlarının onaylandığı” 3 adet genel kurul tutanağı
Birleşen şirketlerin unvanı altında temsile yetkili kişi/kişilerin imzası bulunan birleşme sözleşmesi 2 adet ,
2 adet hazirun cetveli
Devir alan şirketin sermaye artırımına dair beş adet tadil metni
Sermaye artırımına iştirak edenlerin taahhüt ettikleri sermaye miktarlarını gösteren liste ( 3 nüsha)
Artıştan önceki sermayenin ödendiğini gösteren Yeminli veya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik raporu
Artırılan sermayenin 0.0004’nin (onbinde dört) Ziraat Bankasına yatırıldığına dair makbuzunun aslı
Artırılan sermayenin karşılanma şekline göre 2003/3 ve 2004/2 sayılı İç Ticaret Tebliğindeki belgeler
Birleşen şirketlerin her birinin müşterek esasa göre hazırlanmış üçer adet bilançosu (damga vergisi bedelini vergi dairesine yatırdığına dair makbuz aslı)

Buradan da anlaşılacağı üzere şirketlerin birleşmesinde "Genel Kurul Kararı" alınması gerekiyor. Bunun için de "mutlak çoğunluk" oluşması (yani %51 hisse) yeterli. Dolayısıyla birleşme ile ilgili bir sıkıntı o anlamda yok.

Buradan özet çıkarımım (daha sonra detaya ineceğim) da şu: Bu hisse toplama çağrısı SPK tarafından getirilen bir zorunluluk. Hissedarlar satsa da satmasa da birleşme olacak. Ama hissedarler bu işin sonucunda "kardan zarar" edecekleri için (en azından ilk etapta) çağrı süresince (1 ay içinde) bu hisseleri satacaklar. Satmayanlar da aynı nominal değer ile yeni şirketin hissedarı olmaya devam edecek.

Çevrimdışı Burhan Sağsen

« Yanıtla #55 : 23.02.10, 17:10 »
Şimdi aydınlandım..  :hehehe:

Çevrimiçi Burak Koksal

« Yanıtla #56 : 23.02.10, 17:45 »
Daha once baska bir forumda bu konuda bir yazi yazmistim. Orada duzgun yazi kurallairna pek dikkat edilmedigi icin cumle basi kucuk harflerden dolayi simdiden ozur dilerim.

-----------------------------------
birlesme yolunda cok onemli bir gelisme. anlasilan yonetim bu konuda eski yonetim gibi vaad vermek yerine reel adimlar atiyor. birlesme konusu cok cok onemli ve Galatasaray'in gelecegini ilgilendiriyor. su anki yapida hisse senedi sahipleri sadece gelirlere ortak, giderler ise kulubun ustunde. bu ise kulup gelirlerinin buyuk bir bolumunun zorunlu kar payi olarak hisse senedi sahiplerine aktarilmasi demek. su ana kadar odenen temettuler halka acilmadan gelen gelirin kat kat ustune cikmis durumda ve kulup buyudukce ve gelirler arttikca bu boyle devam edecek. aslinda bastan akilli davranilmasi ve halka acilma surecinde bu hatanin yapilmamasi gerekirdi. besiktas bunu bastan yapti ve bu gun kafalari rahat. gectigimiz gunlerde bir anda fenerbahce 2 milyar dolarlik piyasa degerine yaklasti biliyorsunuz. fernerliler de sevindiler bu duruma bilip bilmeden. halbuki hisse degeri ne kadar yukselirse piyasadan bu hisseleri toplamanin getirecegi maliyetin da o kadar yukselecegini dusunemediler. ben galatasarayli olarak fener hisselerinin tavan yapmasindan buyuk mutluluk duyuyorum. hisse basina karin artisi kulup kasasina girecek rakamin hisse sahiplerine, ki fenerbahce icin bu birkac uluslararasi spekulator sirket, aktarilmasi demek. Galatrasaray piyasadaki hisseleri toplayabilmek icin 100 miyon dolar kadar bir kaynak yaratmak zorunda. oysa ki halka acilmadan gelen gelir 20 milyon dolar civarinda idi. bir de bu gune kadar odenen temettuleri koyarsaniz yanlis halka acilmanin Galatasaray'a maliyetini anlayabilirsiniz. bu isi bir an once bitirmek gerek. yoksa kulubun gelecegi iptek altina girer. Goldman Sachs yatirim bankaciliginda cok iyi bir firma. su anda karlilik acisindan en iyi durumda olan kurum. bir onceki CEO'su Hanry Polsen, Bush'un ozel ricasi sonucu GS'daki gorevini birakip ABD'nin Treasury Secretary (maliye bakani) gorevini ustlendi. Umarim yonetim GS'ile de makul bir anlasma yapar ve birlesme icin gerekli kaynak kisa surede ve en uygun finansman sartlari ile saglanir.

-----------------------

Goldman ile kredi anlasmasi iyi ki yapilmamis. O donem birlesme icin 100 milyon dolarlik bir kaynak gerekiyordu.

Birlesme kararini her iki anonim sirketin yonetim kurullari kabul eder ve genel kurullarinda oylanip orada da kabul edilmesi gerekir. Halka acik sirket olmasindan dolayi eger elinizde Galatasaray Hisse Senedi bulunuyorsa yakinda bir genel kurul cagrisi alacaksiniz demektir. Genel kurulda birlesme oylanacak ve cogunluk hisse kulubun elinde oldugu icin kabul edilecek. Ancak devralan sirket devralacagi sirketin alacaklilarina karsi sorumlu durumdadir ve bu alacaklari odemesi gerekir. Bizim durumumuzda alacaklar hisse sahiplerine dagitilmasi gereken temmettulerdir. Bu sebeple kulup iki sey yapacak, 1- Piyasadan hisse toplayip temmettu odemelerine kendi kendisine yapacak, boylece bir nakit cikisi olmayacak, 2- Hali hazirda temmetu borcu oldugu hisse sahiplerine gerekli odemeleri yapacak, ku bu da QVT saniyorum. Yanlis hatirlamiyorsam kulup ile QVT bu konuda mahkemelik. QVT -bi yerde hakli olarak- birlesmeye karsi cikiyor, ancak %25 hisse ile birlesmenin karsisinda durmasi mumkun degil.

Birlesme sonucunda Galatasaray saglikli (karli degil, saglikli) bir mali yapiya ulasacak. Ancak kulubun hali hazirda var olan 250 milyon dolarlik borcu da A.S.'nin ustune binecek. Bu durumda hisselerin degerinin dusecegi asikar. Bu yuzden kulup 116 TL gibi bir fiyati SPK'dan oynaylatmaya calisiyor. SPK ise bu fiyatin gercek adil olup olmadigina bakacak ve muhtemelen son 3 aylik fiyat uzerinden bir agirlikli ortalama fiyat belirleyecek geri cagirma icin. Onumuzdeki birkac gunde Galatasaray hisselerinde hareketlilik gorulebilir.

Butun bularin sonunda kulup geliri ve gideri beraber olan bir yapiya kavusacak ki bu cok daha adil bir yapi. Onemli olan bu buyuk sirketin artik isinin ehli profesyonellerce yonetilmesi. Umarim artik boyle olur. Faruk Suren doneminde ve yanlis hatirlamiyorsam Sinan Kalpakcioglu isimli bir yoneticinin aklina uyularak yapilan bu girisimin bedelini cok agir odedi Galatasaray. Artik buna bir son vermek gerek.

Çevrimdışı Ilkay Orhan

« Yanıtla #57 : 23.02.10, 18:18 »
Yillardir dillerde dolanan bu Sorunu Adnan Polat ve Yönetimi cözüyor bellidi zaten bu Yönetimin bunu yapacagi. Adnan Polat böylece yeniden Baskan olma Yarisinida kazanacak hepimize Hayirli Ugurlu olsun  :)

Çevrimdışı Mehmet Acun

« Yanıtla #58 : 23.02.10, 18:50 »
Hayırlı olur inşallah...İlk başta belli oranda zarar edeceğiz illaki,para çıkacak kasamızdan ama uzun vadede fransız kapitülasyonu gibi şirket yapılanmasından ve QVT den kurtulacağız...Yönetime Allah uzun ve sağlıklı ömürler versin ne diyelim :)

Çevrimdışı Metin Sucu

« Yanıtla #59 : 23.02.10, 19:00 »
Bunun adımlarının atılma tarihleri belli mi ? Hep yapılacak görüşülecek oylanacak şeklinde cümleler var insanı karamsarlığa düşüren.

Çevrimdışı Burhan Sağsen

« Yanıtla #60 : 23.02.10, 19:56 »

Goldman ile kredi anlasmasi iyi ki yapilmamis. O donem birlesme icin 100 milyon dolarlik bir kaynak gerekiyordu.

Birlesme kararini her iki anonim sirketin yonetim kurullari kabul eder ve genel kurullarinda oylanip orada da kabul edilmesi gerekir. Halka acik sirket olmasindan dolayi eger elinizde Galatasaray Hisse Senedi bulunuyorsa yakinda bir genel kurul cagrisi alacaksiniz demektir. Genel kurulda birlesme oylanacak ve cogunluk hisse kulubun elinde oldugu icin kabul edilecek. Ancak devralan sirket devralacagi sirketin alacaklilarina karsi sorumlu durumdadir ve bu alacaklari odemesi gerekir. Bizim durumumuzda alacaklar hisse sahiplerine dagitilmasi gereken temmettulerdir. Bu sebeple kulup iki sey yapacak, 1- Piyasadan hisse toplayip temmettu odemelerine kendi kendisine yapacak, boylece bir nakit cikisi olmayacak, 2- Hali hazirda temmetu borcu oldugu hisse sahiplerine gerekli odemeleri yapacak, ku bu da QVT saniyorum. Yanlis hatirlamiyorsam kulup ile QVT bu konuda mahkemelik. QVT -bi yerde hakli olarak- birlesmeye karsi cikiyor, ancak %25 hisse ile birlesmenin karsisinda durmasi mumkun degil.

Birlesme sonucunda Galatasaray saglikli (karli degil, saglikli) bir mali yapiya ulasacak. Ancak kulubun hali hazirda var olan 250 milyon dolarlik borcu da A.S.'nin ustune binecek. Bu durumda hisselerin degerinin dusecegi asikar. Bu yuzden kulup 116 TL gibi bir fiyati SPK'dan oynaylatmaya calisiyor. SPK ise bu fiyatin gercek adil olup olmadigina bakacak ve muhtemelen son 3 aylik fiyat uzerinden bir agirlikli ortalama fiyat belirleyecek geri cagirma icin. Onumuzdeki birkac gunde Galatasaray hisselerinde hareketlilik gorulebilir.

Butun bularin sonunda kulup geliri ve gideri beraber olan bir yapiya kavusacak ki bu cok daha adil bir yapi. Onemli olan bu buyuk sirketin artik isinin ehli profesyonellerce yonetilmesi. Umarim artik boyle olur. Faruk Suren doneminde ve yanlis hatirlamiyorsam Sinan Kalpakcioglu isimli bir yoneticinin aklina uyularak yapilan bu girisimin bedelini cok agir odedi Galatasaray. Artik buna bir son vermek gerek.
Teşekkürler Burak, şimdi daha da aydınlandım..
« Son Düzenleme: 23.02.10, 19:56 Gönderen: Burhan Sagsen »

Çevrimdışı Ersen Celik

« Yanıtla #61 : 23.02.10, 20:33 »
Galatasarayimiza hayirli ve ugurlu olsun diyorum. Bu girisim gösteriyorku Adnan Polat ile uzun yillar sürecek bir yükselise gecmeye devam ediyoruz.

Su an icinde bulundugumuz durum zaten er yada gec bizi ucuruma götürecekti. Bu yüzden Adnan Polat ve bütün emegi gecen yöneticilere tesekkür ediyorum.

Herkes hissesini satmaz diyen arkadaslar olmus. Ama her kosulda, hisse sahibi olanlar mantikli düsündügünde satmaya mecbur kalacaklar cünkü eger SPK´nin belirledigi fiyata satmazlarsa sonra daha düsük fiyatlara satmak mecburiyetinde kalabilecekler. Zaten satsin satmasin, hisselerin 51 % bizde olduktan sonra engel kalmiyor birlesme icin.

Ayrica önemli olan hisselerin hepsinin bizde olmasi degil, birlesip kulup geliri ve gideri beraber olan bir yapiya sahip olup amacimiza ulasmak.

Bir ara bu birlesmenin uzayacagini düsünüyordum, bekledigimden daha erken geldi ve daha önceki yönetimlerin pisligini temizleyerek zararin neresinden dönersek kardir.

Çevrimdışı Mehmet Acun

« Yanıtla #62 : 23.02.10, 20:41 »
Adnan Öztürk'e kalmaz inşallah bu işin kaymağı...Liselilere belli olmaz da o bakımdan...Uyuz oluyorum işler yolunda giderken birilerinin çomak sokmaya çalışmasına...Riberry transferinde bişeyler çevirdiğine dair yazılar çıkmıştı sanki bir dönem öyle hatırlıyorum...İnşallah bu adamın başkan adaylığı sırf demokrasi(?) olsun diyedir...

Çevrimdışı Selçuk Kılınç

« Yanıtla #63 : 24.02.10, 00:41 »
Alıntı
"Bu borç nasıl ödenecek?"

Galatasaray Kulübü, piyasada olan Sportif A.Ş. hisselerini geri alabilmek için, 5 bankadan toplam 70 milyon ABD Doları tutarında, 1,5 yılı geri ödemesiz, 6,5 yıl vadeli tarihi bir kredi anlaşmasına imza attı. Bu anlaşma üzerine editörümüz Hilmi Sever, Sportif A.Ş.'nin başkanlığı döneminde kurulduğu Faruk Süren'e sorularını yöneltti. Süren, yapılan kredi anlaşmasıyla ilgili görüşünü belirtirken, Sportif A.Ş.'nin neden bu duruma düştüğü ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu... 
-Başkanım, Galatasaray Türk spor tarihinin tek seferdeki en büyük kredisini aldı. 1,5 yıl geri ödemesiz 6,5 yıl vadeli 70 milyon dolarlık bir kredi alındı. Bu size göre de bir yöneticilik başarısı mıdır? Galatasaray'a artıları ve eksileri neler olur?

"Çok dar çerçeveden bakarsanız, 70 milyon dolar borç bulmak bir başarıdır. Tabii kredinin geri ödeme şartlarını tam olarak bilmiyorum. Bu para sportif anonim şirketinin halka açık olan, borsada işlem gören hisselerini yatırımcılardan geri almak için kullanılacak ve akabinde de şirketler birleştirilecek. Çünkü yöneticilerimizin, kötü yönetimleri sayesinde öyle bir noktaya varıldı ki, bundan başka bir kurtuluş kalmadı. Benim bildiğim kadarıyla bir takım gelirler, özellikle yayın ve yeni stadın isim hakkı gibi gelirler bankalara teminat olarak gösterilmiş ve temlik edilmiş. Eğer durum böyle ise biz yönetimden etik olarak bir açıklama beklerdik.

Bir takım gelirler temlik edilmişse, Galatasaray'ın iddialı sportif yaşantısı nasıl devam edecek?

Yönetimde bulunan hukukçular, özellikle Mehmet Helvacı biz bu yetkiyi genel kurullardan aldık diyebilir, fakat Galatasaray etiği olarak şunu beklerdik, başkan bizleri toplayabilir ve bu paranın hangi şartlara alındığını açıklayabilirdi. Başkan, bu şartlarda kredi aldık, bu gelirleri temlik ettik, ileride de faaliyetlerimizi bu gelirlerle devam ettirmeyi düşünüyoruz diyebilirdi. Şimdi benim aklımda bir soru var, bütün bu gelirler temlik edildiğine göre bu 70 milyonun haricinde 70 milyona varan da banka kredileri var, oldu borç 140 milyon. Onların da geri ödemesi var, hangi programa göre bu paralar ödenecek, bunu bilmek isterdik. Bu paranın alınmasına karşı değiliz ama bu paranın hangi şartlarda alındığını bilmeliydik. Biz yönetimimizde 19 tane kongre yaptık, çok daha ufak olaylar için kongreler yaptık ve Galatasaraylıları bilgilendirdik. Bu kongreleri yaparken, bugün yönetimde bulunanlar bize karşı savaştılar, bugün de yaptıkları ortada."

-Sportif A.Ş. sizin zamanınızda mı kurulmuştu?

"Evet benim zamanımda kurulmuştu."

-Peki Sportif A.Ş.'nin bugün içine düştüğü bu durumun sebebi nedir?

"AIG ile gereksiz bir kavga çıkartıldı. Sportif A.Ş.'de biriken paraları almak için bu kavga çıkartıldı. Başka bir ortak olduğu için bu paralar alınamıyordu, dolayısıyla mali bir disiplin vardı. Amerikan hükümetinin batmasına izin vermediği bir kuruluşu içeriye yüzde 20 ortak almışsınız, 20 milyonu da cebe almışsınız. Bir anlamda siz ona değil, o size ortak olmuş. Ondan faydalanmak yerine bir kavga çıkartıldı. Bu kavganın üzerine bir de adamların cebine para verildi, bir de sözde onlardan kurtulduk denildikten sonra sürekli olarak oradan para çekildi. Futbol A.Ş.'nin Sportif A.Ş.'ye 300 milyon borcu var, bunu ödemek mümkün değil. SPK çerçevesinde bu büyük bir suçtur. Dolayısıyla bu paranın ya iade edilmesi gerekir ya da fizyon neticesinde karşılıkli iptal edilmesi lazım. Biliyorsunuz ki iki şirket birleşince aktifler ve pasifler birleşiyor ve önceki tüm hareketler iptal ediliyor."

-Sportif A.Ş.'nin kuruluş amacı neydi?

"Kuruluş amacı Galatasaray'a fayda sağlamaktı. AIG sayesinde de gelirlerimizi arttırmak, mali bir disipline girmek ve daha sonra taraftara açılmak, AIG'nın hisselerini 6 yıl sonra karıyla birlikte geriye almaktı. Bugün doğru dürüst bir işletme yapılmıyorki, bunun neticesinde de Galatasaray'da çok büyük yaralar açıldı. Bizim zamanımızda 13 milyon dolar borcumuz vardı, bunun yarısı nakit, yarısı teminat mektubuydu. Şu an 70 milyon bankalara borç var ve ilave 70 milyon borç daha geldi. Bunun altından Galatasaray kalkar ama bunun altından nasıl kalkılacağını, yönetimimizin ne düşündüğünü bilmemiz gerekiyor."

-UEFA Avrupa Ligi'nde Atletico Madrid ile yapılacak rövanş maçıyla ilgili ne düşünüyorsunuz?

"Rövanş maçı öncesinde bir avantajımız var. Bu avantajı korumak için bir taktikle sahaya çıkarsak bir hüsranla karşılaşabiliriz. Atletico Madrid karşısında normal futbolumuzu oynamamız lazım."

• ScoutGS
« Yanıtla #64 : 24.02.10, 11:54 »
Ne desin ki adam?

Delikanlı gibi çıkıp.. "Biz bir şeyi beceremedik.. Yapıyı yanlış kurmuşuz.. Bu kadar kötü olabileceğini tahmin edememiştik.. Saçmasapan bir proje için 10 milyon USD'ı çöpe de atmıştık zaten.. Kimseden para bulamayınca Sahip Som'dan para istedik.. Kendisi dolandırıcı olduğu için konuyu ve ödeme şartlarını kongre üyelerine detaylı bilgi verdik.. Zaten o dönemde benim evime haciz falan geldiği için çok da ilgilenemiştim kulüple falan.." mı diyecekti acaba??

Kendine yakışan bir cevap vermiş. Zaten her konuyu gidip şu adama sormasalar çatlarlar..

Çevrimdışı Şahin Caferli

« Yanıtla #65 : 24.02.10, 12:01 »
Galatasaray'da eleştiri bitmez...

Çevrimdışı Hakan Can

« Yanıtla #66 : 24.02.10, 12:06 »
Alıntı
-Sportif A.Ş.'nin kuruluş amacı neydi?

"Kuruluş amacı Galatasaray'a fayda sağlamaktı. AIG sayesinde de gelirlerimizi arttırmak, mali bir disipline girmek ve daha sonra taraftara açılmak, AIG'nın hisselerini 6 yıl sonra karıyla birlikte geriye almaktı. Bugün doğru dürüst bir işletme yapılmıyorki, bunun neticesinde de Galatasaray'da çok büyük yaralar açıldı. Bizim zamanımızda 13 milyon dolar borcumuz vardı, bunun yarısı nakit, yarısı teminat mektubuydu. Şu an 70 milyon bankalara borç var ve ilave 70 milyon borç daha geldi. Bunun altından Galatasaray kalkar ama bunun altından nasıl kalkılacağını, yönetimimizin ne düşündüğünü bilmemiz gerekiyor."

AIG bir kurtuluştu.
Acil sıcak para lazımdı.
Bunun içinde hisse sahiplerine çok kar eden bir yapı sunuldu.
Yani bugünkü bu çarpık denilen yapı bilinçli oluşturuldu.
O dönemki sıcak para akışını sağlamaktı aslolan.

Klübün gelirlerine temlik konulması durumu ise apaçık bir gerçek.
Bunu anlatmasına gerek yok ki.
Biraz bu işten anlayan adam zaten bunu farkeder ki Faruk Süren'nin bunu anlamamış olması imkansız.
Yani bu kadar açık bir şeyi neden çıkıpta anlatacaklarmış.
Sen halen AIG ' yi neden klübe soktuğunu doğru bir şekilde anlatmıyorsun, çıkmışsın birde böylesine güzel bir anlaşma yapmış bir yönetimi bilgi eksikliğinden eleştirmeye çalışıyorsun.

Yakışıyor mu ya ?
Tebrik ederiz, inşallah iyi olacak de geç ya.
Yada sus.
Çok mu zor yani ?

Çevrimdışı Izzet Kilic

« Yanıtla #67 : 24.02.10, 12:09 »
Bunlarda halen beklentisi olan insanların hikayesi...

• ScoutGS
« Yanıtla #68 : 24.02.10, 13:02 »
Klübün gelirlerine temlik konulmasının neyini anlatacak ki? Gayrimenkulüne de temlik konulabilir.. Menkulüne de..

Sen git ev almak için kredi iste bankadan. Babanın hayrına verecekler mi bakalım krediyi.. Aldığın eve temlik koyar hemen banka.. Sen ödemeni bitirdiğinde de temlik kalkar.

Komik..

Çevrimdışı Hakan Can

« Yanıtla #69 : 24.02.10, 13:31 »
Klübün gelirlerine temlik konulmasının neyini anlatacak ki? Gayrimenkulüne de temlik konulabilir.. Menkulüne de..

Sen git ev almak için kredi iste bankadan. Babanın hayrına verecekler mi bakalım krediyi.. Aldığın eve temlik koyar hemen banka.. Sen ödemeni bitirdiğinde de temlik kalkar.

Komik..

Lafola berigele.

Çevrimdışı Ersen Celik

« Yanıtla #70 : 25.02.10, 02:19 »

AIG bir kurtulustu.
Acil sicak para lazimdi.
Bunun içinde hisse sahiplerine çok kar eden bir yapi sunuldu.
Yani bugünkü bu çarpik denilen yapi bilinçli olusturuldu.
O dönemki sicak para akisini saglamakti aslolan.

Iste o zamanki ve su an görevde olan yönetimlerin farkida buydu zaten. Faruk Süren, Mehmet Cansun döneminde sadece günü kurtarmaya calisildi. Özellikle Uefa kupasindan sonra elde edilen gelirler carcur edildi.

Simdi Faruk Sürenin camur atmasi normaldir, cünkü kiskanclik var ortada, yapilanlar ortada: Stat, Riva Projesi, yapilan üst düzey transferler, sirketlerin birlesmesi, taraftar kartlari vesaire. Koyuyor tabiki insana  :hehehe:

« Son Düzenleme: 25.02.10, 10:06 Gönderen: Ersen Celik »

Çevrimdışı Ozan Aköz

« Yanıtla #71 : 25.02.10, 08:13 »
"70 milyon dolarlık bir borç bulmak başarıdır ancak bu borcu alabilmek için geleceğe dönük birtakım gelirler teminat olarak gösterilip temlik edildiyse bu ciddi sorunlar doğurabilir. Ayrıca kredinin hangi şartlarda alındığının henüz açıklanmamış olmasını da etik açıdan doğru bulmuyorum."

"Sportif A.Ş.'de biriken paraları almak için AIG ile gereksiz bir kavga çıkartıldı. Başka bir ortak olduğu için bu paralar alınamıyordu, dolayısıyla mali bir disiplin vardı. Amerikan hükümetinin batmasına izin vermediği bir kuruluşu içeriye yüzde 20 ortak almışsınız, 20 milyonu da cebe almışsınız. Bir anlamda siz ona değil, o size ortak olmuş. Ondan faydalanmak yerine bir kavga çıkartıldı. Bu kavganın üzerine bir de adamların cebine para verildi, bir de sözde onlardan kurtulduk denildikten sonra sürekli olarak oradan para çekildi. Futbol A.Ş.'nin Sportif A.Ş.'ye 300 milyon borcu var, bunu ödemek mümkün değil. SPK çerçevesinde bu büyük bir suçtur. Dolayısıyla bu paranın ya iade edilmesi gerekir ya da fizyon neticesinde karşılıkli iptal edilmesi lazım. Biliyorsunuz ki iki şirket birleşince aktifler ve pasifler birleşiyor ve önceki tüm hareketler iptal ediliyor."

"Sportif A.Ş. Galatasaray'a fayda sağlamak için kuruldu ama bugün doğru dürüst bir işletme yapılmıyor, ki bunun neticesinde de Galatasaray'da çok büyük yaralar açıldı. Bizim zamanımızda 13 milyon dolar borcumuz vardı, bunun yarısı nakit, yarısı teminat mektubuydu. Şu an 70 milyon bankalara borç var ve ilave 70 milyon borç daha geldi. Bunun altından Galatasaray kalkar ama bunun altından nasıl kalkılacağını, yönetimimizin ne düşündüğünü bilmemiz gerekiyor."

Faruk Süren

---------

Başımıza bu belayı açan kişi,mali konular hakkında en son konuşması gereken insan...Mr.Bricolage ın ne durumda olduğunu bilen var mı?

Çevrimdışı Cem Koç

« Yanıtla #72 : 25.02.10, 09:01 »

Başımıza bu belayı açan kişi,mali konular hakkında en son konuşması gereken insan...Mr.Bricolage ın ne durumda olduğunu bilen var mı?
:hehehe: :hehehe: :hehehe:

Çevrimdışı Fahri Elmas

« Yanıtla #73 : 25.02.10, 11:34 »
QVT 192 den 50 bin adet hissesini satmış payımız yüzde yirminin altına düştü diye açıklama yapmış ama hala %19,39 onların elinde bu ne anlama geliyor. Yüzde 20 nin altına düşünce ne oluyor bilen eden var mı ?

Çevrimiçi Burak Koksal

« Yanıtla #74 : 25.02.10, 19:49 »
QVT 192 den 50 bin adet hissesini satmış payımız yüzde yirminin altına düştü diye açıklama yapmış ama hala %19,39 onların elinde bu ne anlama geliyor. Yüzde 20 nin altına düşünce ne oluyor bilen eden var mı ?

Baska bir sirketin hisse senetlerinin %20'sinin uzerinde bir paya sahip olan sirket uluslararasi muhasebe kurallarina gore "controlling interest" sahibi olur. Ingilizce olarak bilinen bir degim oldugu icin ilgilizce yazdim, Turkce mantigi karsi sirket uzerinde iktisap sahibi olabilecek sekilde paya sahip olmadir. Controlling interest sahibi olan sirket hissesine sahip oldugu sirketi kendi bilancolarinda kisa donem cari hesaplarinda degil, uzun donem ortakliklarda gostermek zorundadir. Yani likit bir deger olan hisse senedinden cok daha az likit olan bir dergere donusur %20'den fazla olan hisse. Ayni sekilde Sahip olunan sirketin yukumlulukleri de sahip olunan hisse senedi oraninda sahip olan sirketin bilancosunda gosterilmelidir. Bu tarz yatirimlar bilanco katpatma doneminde "intercompany transactions ya da above the line item" olarak yani "sirketler arasi mutabakat" ya da "kar/zarar hesabindan once islem gorecek kalemler" olarak muhasebelestirilir. Bu islemlerin Turkce terimlerini tam bilemiyorum, mantigini yazmaya calistim.

Bizim durumumuzda QVT'nin %20'nin ustunde hisse sahibi olmasi halinde Galatasaray AS hisselerini uzun donem ortakliklar hesabinda tasiyor olmasi gerekirdi. Ancak sagliksiz kurulus yapisi sebebiyle uzerinde sadece gelir kalemleri olan ve gider ogeleri olmayan AS hisseleri bilancolarinda bir olumsuzluk yaratmiyordu. QVT elindeki hisse sayisini %20'nin altina dusurerek Galatasaray AS'deki yatirimini artik kisa donem varliklarinda, nakit ve nakde yakin degerlerde gosterebilecek. Bekledigim bir hareketti, birlesme uzerinde etkisi olmayacagi gibi, onunde de duramayacaklarinin bir gostergesidir bu pay dusumu. 

Bir ornek, Coca Cola Company, Coca Cola Siseleme sirketinin %20'sinden fazlsina sahip degildi eskiden. Simdi ne durumda bilmiyorum. Amac siseleme sirketinin zararlarinin ana sirket bilancosunda gorunmemesiydi.
« Son Düzenleme: 26.02.10, 16:01 Gönderen: Burak Koksal »

ScoutGS ForumGalatasarayMali ve Maddi KaynaklarGalatasaray Sportif A.Ş. Şirket Haberleri