ScoutGS ForumGalatasarayMali ve Maddi KaynaklarGalatasaray Sportif A.Ş. Şirket Haberleri

Gönderen Konu: Galatasaray Sportif A.Ş. Şirket Haberleri  (Okunma sayısı 13339 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi Cem Koç

Ynt: Galatasaray Sportif A.Ş. Şirket Haberleri
« Yanıtla #25 : 23.02.10, 12:54 »
Harbiden de densizlik bu!!!

Çevrimdışı Çağlar Şahingöz

• ScoutGS
« Yanıtla #26 : 23.02.10, 12:55 »
Hasetlik, fesatlık, kıskançlık... Daha çok çırpınacaklar..

İğrenç bir adamı muhatap alıp cevap mı verilecek? Cevabı hepimiz vereceğiz. Almayacağız, aldırtmayacağız..

Kendilerine de bakmıyorlar :emrah:

Çevrimiçi Cem Koç

Çevrimdışı Tolgahan Ozer

« Yanıtla #28 : 23.02.10, 12:58 »

Çevrimiçi Cem Koç

« Yanıtla #29 : 23.02.10, 12:59 »
Bu çeki külah yapıp o Damat'ın bir tarafına ....
« Son Düzenleme: 23.02.10, 12:59 Gönderen: Cem Koç »

Çevrimiçi Aykut Akmercan

« Yanıtla #30 : 23.02.10, 13:02 »
Hasetlik, fesatlık, kıskançlık... Daha çok çırpınacaklar..

Bu çok doğru işte.Aslında boşunada sinirleniyor olabiliriz. Bu çirkin başlık bile ne kadar doğru yolda olduğumuzun ufakta olsa bir kanıtı.

Çevrimdışı Hakan Can

« Yanıtla #31 : 23.02.10, 13:02 »
Borsaya bildirildi...

GALATASARAY SPORTIF SINAI VE YATIRIMLAR A.S.'DEN KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU
(KAP) ARACILIGIYLA YAPILAN ACIKLAMADA SOYLE DENILDI:

" DENIZBANK'IN KOORDINATORLUGU VE KATILIMIYLA SEKERBANK, DEMIR-HALK BANK NV,
BANKPOZITIF VE HALK BANKASI KONSORSIYUMU ILE SIRKETIMIZ, GALATASARAY SPOR
KULUBU DERNEGI VE GALATASARAY SPOR VE FUTBOL ISLETMECILIGI TICARET A.S.
ARASINDA BUGUN BIR KREDI SOZLESMESI IMZALANACAKTIR.

AYRICA ANA HISSEDARIMIZ GALATASARAY SPOR VE FUTBOL ISLETMECILIGI TICARET A.S.
SIRKETIMIZIN HALKA ACIK %37.05'LIK HISSESININ 1 TL NOMINAL BEDELLI HISSE BASINA
116,74 TL FIYATLA GONULLU CAGRI YOLUYLA ALIMI ICIN SERMAYE PIYASASI KURULU'NA
BASVURUSUNU 23 SUBAT 2010 ITIBARIYLA YAPACAKTIR."

Çevrimdışı Mustafa Gökçeoğlu

« Yanıtla #32 : 23.02.10, 13:09 »
Hakan şu borsa  olaylarından çok fazla anlamamda, kısa ve öz olarak açıklayabilirmisin durumu? Tam olarak eski durumda ne idik şimdi ne olacağız!

Çevrimdışı Tolgahan Ozer

« Yanıtla #33 : 23.02.10, 13:15 »
Kulüp elinde hisse olan yatırımcıdan hisselerin karşılığını ödeyip geri alacak.

Çevrimdışı Rifki Soylu

« Yanıtla #34 : 23.02.10, 13:17 »
"Insanlar daha fazla gazete istiyor"...kendi reklamlarina gönderme yaparak bir kinama nasil olur?

Çevrimdışı Selçuk Kılınç

« Yanıtla #35 : 23.02.10, 13:28 »
Ben teknik olaylardan çok fazla anlamıyorumda, acaba şimdi şirketler birleştirildi mi, yoksa yakın bir zamanda birleştirilecek mi? Alınan bu kredi bu işi yapmak için yeterlimidir? Kısaca bilgili biri açıklayabilir mi acaba?

Çevrimdışı Tunca Bozkurt

« Yanıtla #36 : 23.02.10, 13:30 »
Hoş güzel deniliyor da, "Biz şu kadar kar ediyoruz, hepsini dağıtmak zorunda kalıyoruz. Çok büyüyeceğiz, kar edeceğiz" dersek kim satmak ister ki hisselerini  :\  Ben bu kısmı anlayamadım açıkçası.

Çevrimdışı Burhan Sağsen

« Yanıtla #37 : 23.02.10, 13:41 »
Ben de anlamıyorum.. Bu bağlamda kimse hisselerini devretmek istemez ki.. Hisseleri almadan şirketleri birleştirmek mümkün değil mi ki?

Çevrimdışı Hakan Can

« Yanıtla #38 : 23.02.10, 13:41 »
Hoş güzel deniliyor da, "Biz şu kadar kar ediyoruz, hepsini dağıtmak zorunda kalıyoruz. Çok büyüyeceğiz, kar edeceğiz" dersek kim satmak ister ki hisselerini  :\  Ben bu kısmı anlayamadım açıkçası.

Bir arkadaşın güzel bir anlatımı var.
Onu aktarayım size...

Şimdi kulüp elinde hisse bulunduranlara diyor ki "Hacı sen gel ben senin elindeki her bir hisseye 116.74 TL vereyim!". Bunu yapabilmesi için SPK ya başvuruyor. Halka açık hisse oranı %37.05. Bilinen bunun yaklaşık %30 u QVT de. E haliyle QVT şu anda 180 TL lerde olan hisse senedi için bu çağrıya kulaklarını tıkayacak. İşte o noktada SPK devreye girecek. Mevcut hisse senedine bakacak, şirketin bilançosuna bakacak ve kulübe diyecek ki "Hocam sen 116 TL diyorsun ama o senetler en az 180 TL eder..." Kulüpte buna OK diyecek. SPK açıklamasını beklediğim fiyat 180-185 TL. Bu fiyattan kabul edenler elindeki hisseyi satacak satmayanlar kulübün hisse sahibi olmaya devam edecek. Ama artık temettü direk gelirlerden değil kardan dağıtılacak. E haliyle kulübümüz kar açıklarsa  bu hisse sahipleri de temettülerini alırlar  3.1 TL falan. ))

Şimdi mevcut durumda Sportif gelir elde ediyor masrafın kralını ise Futbol AŞ yapıyor. Salakça halka açılmanın verdiği saflıkla her yıl bu net gelirlerin %25 ini peşinen ödüyoruz hisse sahiplerine. O da zaten QVT.
Bu şirket birleşmesi ile n'olacak ? Artık gelirler ile giderler bir havuzda yani tek şirkette birleşecek. Kulübün dip karı üzerinden hisse sahiplerine temettü dağıtılacak. Tabi kulüp kar ederse (daha doğrusu kar gösterirse). Zaten bi 5 yıl falan bilançolar artıya falan dönemez bu borçlar ile.

Şirket birleşmesi bugün için çok doğru bir karar, yarın için mükemmel bir çözüm, torunlarımız için Galatasaray ımızın ipten döndüğü bir karar olarak anılacak.

Aynı Mustafa Kemal in "Yere Yat! Süngü Tak!" komutu gibi.
« Son Düzenleme: 23.02.10, 13:42 Gönderen: Hakan Can »

Çevrimdışı Tolgahan Ozer

« Yanıtla #39 : 23.02.10, 13:44 »
Hisseleri devretmek zorunda kalıyor bildiğim kadarıyla yatırımcı hisseleri almadan birleşme yapılamaz.

Çevrimdışı Tunca Bozkurt

« Yanıtla #40 : 23.02.10, 13:47 »
Yazdıkların satmamaları için bir sebep daha gibi geldi bana. Tüm gelirden pay alıyorsam eğer ben çatır çatır, satmam ki.

Çevrimdışı Fahri Elmas

« Yanıtla #41 : 23.02.10, 13:50 »
Ben de almıştım az bişey ki bu temettü dağıtımından, hisselerin yükselmesinden falan kar ettim. Az da olsa o fiyata satmayı düşünmüyorum. Sonuçta takım aşkı başka ticaret başka. Ben bu kadar az hisseyle zarar etmeyi göze almazken büyük oranda hisseleri olanlar niye satsınlar ki.

Onlar da biliyo şampiyon olunduğu zaman hisselerin ne kadar arttığını. Mesela Beşiktaş ın hisseleri geçen sene sonu 4 katına falan çıkmıştı. Bi de bu ihaleden sonra gelir artıcak daha fazla temettü dağıtacaklardı ama o arkadaşın dediği gibi artık dağıtmayacaklarsa bilmiyorum.

Çevrimdışı Burhan Sağsen

« Yanıtla #42 : 23.02.10, 13:55 »
Bir arkadaşın güzel bir anlatımı var.
Onu aktarayım size...

Şimdi kulüp elinde hisse bulunduranlara diyor ki "Hacı sen gel ben senin elindeki her bir hisseye 116.74 TL vereyim!". Bunu yapabilmesi için SPK ya başvuruyor. Halka açık hisse oranı %37.05. Bilinen bunun yaklaşık %30 u QVT de. E haliyle QVT şu anda 180 TL lerde olan hisse senedi için bu çağrıya kulaklarını tıkayacak. İşte o noktada SPK devreye girecek. Mevcut hisse senedine bakacak, şirketin bilançosuna bakacak ve kulübe diyecek ki "Hocam sen 116 TL diyorsun ama o senetler en az 180 TL eder..." Kulüpte buna OK diyecek. SPK açıklamasını beklediğim fiyat 180-185 TL. Bu fiyattan kabul edenler elindeki hisseyi satacak satmayanlar kulübün hisse sahibi olmaya devam edecek. Ama artık temettü direk gelirlerden değil kardan dağıtılacak. E haliyle kulübümüz kar açıklarsa  bu hisse sahipleri de temettülerini alırlar  3.1 TL falan. ))

Şimdi mevcut durumda Sportif gelir elde ediyor masrafın kralını ise Futbol AŞ yapıyor. Salakça halka açılmanın verdiği saflıkla her yıl bu net gelirlerin %25 ini peşinen ödüyoruz hisse sahiplerine. O da zaten QVT.
Bu şirket birleşmesi ile n'olacak ? Artık gelirler ile giderler bir havuzda yani tek şirkette birleşecek. Kulübün dip karı üzerinden hisse sahiplerine temettü dağıtılacak. Tabi kulüp kar ederse (daha doğrusu kar gösterirse). Zaten bi 5 yıl falan bilançolar artıya falan dönemez bu borçlar ile.

Şirket birleşmesi bugün için çok doğru bir karar, yarın için mükemmel bir çözüm, torunlarımız için Galatasaray ımızın ipten döndüğü bir karar olarak anılacak.

Aynı Mustafa Kemal in "Yere Yat! Süngü Tak!" komutu gibi.
Soruma cevap alamadım.. Bu birleşmeyi hisse sahiplerinin onayı olmadan yapabiliyormuyuz?  Veya bütün hisseleri geri almadan!

Çevrimdışı Burhan Sağsen

« Yanıtla #43 : 23.02.10, 13:57 »
Yazdıkların satmamaları için bir sebep daha gibi geldi bana. Tüm gelirden pay alıyorsam eğer ben çatır çatır, satmam ki.
Eğer şirketleri birleştirebilirsek tüm giderden de pay almaya başlayacaksın ama?  Önemli olan bu birleşme tüm hisseleri geri almadan yapılabilir mi?

Çevrimdışı Hakan Can

« Yanıtla #44 : 23.02.10, 14:06 »
Bildiğim kadarıyla onaysız işlem yapılamaz.
İsteyen satmaz devam eder.
Ama mevcut oluşan şartlar da büyük bir satışın olacağı aşikar.
Gelirden % 25 kazanmak var birde kardan %25 kazanmak var.
İşlerine gelmeyecektir.
Ve önemli derece de bir satış olacaktır.
Bugün hesaplanan toplam rakam 90 Milyon civarı, ama yaklaşık 70 milyonluk bir satış olacağı öngörülüyor.
Yani tam kullanılan kredi kadar.
Benim yazılanlardan anladığım bu.

Birleşme konusunda ise kimseden bir onay alamya gerek olduğunu düşünmüyorum...
« Son Düzenleme: 23.02.10, 14:07 Gönderen: Hakan Can »

Çevrimdışı Tunca Bozkurt

« Yanıtla #45 : 23.02.10, 14:07 »
Eğer şirketleri birleştirebilirsek tüm giderden de pay almaya başlayacaksın ama?  Önemli olan bu birleşme tüm hisseleri geri almadan yapılabilir mi?

Abi cevap alamadık. Ama benim bildiğim kadarıyla bu işler yönetim kurulu kararıyla olur. Ha çoğunluk oyuyla mı olur yoksa oy birliği mi esas alınır onu bilmiyorum  :\  Büyük ihitmalle de QVT şirketinin de birkaç oyu vardır bu oylamada, ki ortaklardan biri.

Çevrimdışı Tolgahan Ozer

« Yanıtla #46 : 23.02.10, 14:12 »
Birleşme ile ilgili senet toplamadan olacağını ben sanmıyorum açıkçası mantık yürütmeye çalışıyorum yeni çıkacak hissenin bedeli henüz bellide değil. Sonuçta hissler toplanacak 2 şirket birleşecek ondan sonra tekrar halka arz edilecektir.

Çevrimdışı Hakan Can

« Yanıtla #47 : 23.02.10, 14:13 »
Alıntı
Büyük ihitmalle de QVT şirketinin de birkaç oyu vardır bu oylamada, ki ortaklardan biri.

%37'lik dışarıda ki hissenin %30'u kadar.

Çevrimdışı Tolgahan Ozer

« Yanıtla #48 : 23.02.10, 14:15 »
Yani... Toplam kulübün %10-12 civarı.

Çevrimdışı Burhan Sağsen

« Yanıtla #49 : 23.02.10, 14:19 »
Bildiğim kadarıyla onaysız işlem yapılamaz.
İsteyen satmaz devam eder.
Ama mevcut oluşan şartlar da büyük bir satışın olacağı aşikar.
Gelirden % 25 kazanmak var birde kardan %25 kazanmak var.
İşlerine gelmeyecektir.
Ve önemli derece de bir satış olacaktır.
Bugün hesaplanan toplam rakam 90 Milyon civarı, ama yaklaşık 70 milyonluk bir satış olacağı öngörülüyor.
Yani tam kullanılan kredi kadar.
Benim yazılanlardan anladığım bu.

Birleşme konusunda ise kimseden bir onay alamya gerek olduğunu düşünmüyorum...
Şöyle anlıyorum.. Biz bu şirketleri öyle veya böyle birleştireceğiz, kimseden izin alma ihtiyacımız yok.. Ancak hisse sahiplerine hisselerini bugünkü değerleriyle geri verme hakkını vermek zorundayız.. Çünkü birleşmeden sonra hisselerin değeri düşebilir, kar payı dağıtılmayabilir, falan filan.. Doğru mu düşünüyorum? 

ScoutGS ForumGalatasarayMali ve Maddi KaynaklarGalatasaray Sportif A.Ş. Şirket Haberleri