Hoş güzel deniliyor da, "Biz şu kadar kar ediyoruz, hepsini dağıtmak zorunda kalıyoruz. Çok büyüyeceğiz, kar edeceğiz" dersek kim satmak ister ki hisselerini
Ben bu kısmı anlayamadım açıkçası.
Bir arkadaşın güzel bir anlatımı var.
Onu aktarayım size...
Şimdi kulüp elinde hisse bulunduranlara diyor ki "Hacı sen gel ben senin elindeki her bir hisseye 116.74 TL vereyim!". Bunu yapabilmesi için SPK ya başvuruyor. Halka açık hisse oranı %37.05. Bilinen bunun yaklaşık %30 u QVT de. E haliyle QVT şu anda 180 TL lerde olan hisse senedi için bu çağrıya kulaklarını tıkayacak. İşte o noktada SPK devreye girecek. Mevcut hisse senedine bakacak, şirketin bilançosuna bakacak ve kulübe diyecek ki "Hocam sen 116 TL diyorsun ama o senetler en az 180 TL eder..." Kulüpte buna OK diyecek. SPK açıklamasını beklediğim fiyat 180-185 TL. Bu fiyattan kabul edenler elindeki hisseyi satacak satmayanlar kulübün hisse sahibi olmaya devam edecek.
Ama artık temettü direk gelirlerden değil kardan dağıtılacak. E haliyle kulübümüz kar açıklarsa bu hisse sahipleri de temettülerini alırlar 3.1 TL falan. ))Şimdi mevcut durumda Sportif gelir elde ediyor masrafın kralını ise Futbol AŞ yapıyor. Salakça halka açılmanın verdiği saflıkla her yıl bu net gelirlerin %25 ini peşinen ödüyoruz hisse sahiplerine. O da zaten QVT.
Bu şirket birleşmesi ile n'olacak ? Artık gelirler ile giderler bir havuzda yani tek şirkette birleşecek. Kulübün dip karı üzerinden hisse sahiplerine temettü dağıtılacak. Tabi kulüp kar ederse (daha doğrusu kar gösterirse). Zaten bi 5 yıl falan bilançolar artıya falan dönemez bu borçlar ile.
Şirket birleşmesi bugün için çok doğru bir karar, yarın için mükemmel bir çözüm, torunlarımız için Galatasaray ımızın ipten döndüğü bir karar olarak anılacak.
Aynı Mustafa Kemal in "Yere Yat! Süngü Tak!" komutu gibi.