ScoutGS ForumGalatasarayYönetim, Teknik Heyetlerimiz ve Sporcularımız#86 Ufuk Ceylan

Gönderen Konu: #86 Ufuk Ceylan  (Okunma sayısı 17343 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi Ahmet Gülen

Ynt: Ufuk Ceylan Galatasaray'da
« Yanıtla #125 : 02.09.09, 13:08 »
Volkancım bence de birşey olmazdı :)  Birazda mevcut takımı düşünüpde bakmak lazım. Linderoth'un sakatlığından dolayı o bölgenin eksik olduğunu düşündüğümüz halde mevcut oyunculardan kimi kesebilir sence?

Ayhan? Mehmet Topal? Mustafa Sarp?  ve hatta Barış?

Çevrimdışı Volkan Yılmaz

« Yanıtla #126 : 02.09.09, 13:19 »
Öyle diyorsunuzda Ufuk için yaser-mehmet güven-orkun verilirmiydi?Aldığımız kişi kaleci.Oda yedek olacak sonuçta hepimiz biliyoruzki leo franco varken ilk on bir şansı çok az bulacaktır.Ben zaten şu an için söylemedimki kiralık versek 1 sezon sonra linderoth bu gidişle olmayacak ayhan da büyük ihtimalle.Yedek olarak Mehmet Güven sırasını beklerdi.

Çevrimiçi Ahmet Gülen

« Yanıtla #127 : 02.09.09, 13:26 »
Yalnız bir takımın kadrosunun belli bir sayıda olması gerektiğini de düşünmek lazım. Yaser kalsın, Mehmet Güven kalsın, Orkun kalsın da kaç kişi olacak bu takım? Ayrıca üçünün de verilmesinde bir sorun görmüyorum ben, en azından bu oyunculara verilecek yıllık ücretlerden tasarruf etmiş olduk. Ufuk'un yedek olarak kalacağı konusunda çok da emin olmamak lazım, Leo Franco'yu kesebilecek yetenekte olduğunu düşünüyorum. Ki kesmese bile Leo'nun sözleşmesi 3 yıllık, sözleşme sonunda kaleyi Türk bir kaleciye devretmek bizim için çok önemli. Yabancı kontenjanını artık kalede kullanılmamalıyız. 

Çevrimiçi Oguzhan Basyigit

« Yanıtla #128 : 02.09.09, 13:28 »
Hele Mehmet Güven'in bonservisiyle verilmemesi daha iyi olucaktı.

Sen hala onda ışık mı görüyordun :D
Ben görüyordum..4-4-2 nin önliberosu yerine 4-3-3 ün ortaalanında kendini gösterebilirdi..Umarım şu önlibero takıntısından kurtulup cm gibi oynatılır

Çevrimiçi Ahmet Gülen

« Yanıtla #129 : 02.09.09, 13:30 »
Ayrıca bu tip transferleri, sanki tek taraflı sadece biz yapıyormuşuz gibi düşünmemek lazım. Netice de iki kulüp arasıda yapılıyor ve Manisa'nın cephesinde de bakmak lazım. Hep biz kar edelim, bizim istediğimiz oyuncular gitsin demekle de olmaz bu işler.

Çevrimdışı Fatih Yıldız

« Yanıtla #130 : 02.09.09, 13:32 »
Yaser, Mehmet Güven, Orkun 3 lüsü çok fazla olmuş bence Ufuk için.

« Yanıtla #131 : 02.09.09, 13:33 »
Manisa Aykut'u alsaydı asıl o zaman inanılmaz bir kar edecekti..Ama tahminimce Aykut bonservisimi alıp giderim dedi

Çevrimdışı Volkan Yılmaz

« Yanıtla #132 : 02.09.09, 13:35 »
İç transferin plansız yapıldığı kanaatindeyim.

Burak YANAŞMA

« Yanıtla #133 : 02.09.09, 13:37 »

Katılıyorum.Son güne bırakıldı ve iç transferin başında Adnan Sezgin var.
Son gün elimizden çıkarmak için 3 oyuncuya karşılık Ufuk'u aldık.

« Yanıtla #134 : 02.09.09, 13:39 »
Necati ile birlikte bu sene kaçıncı fesih 10 mu..

Çevrimdışı Çağlar Şahingöz

• ScoutGS
« Yanıtla #135 : 02.09.09, 14:01 »

Eldeki futbolcuların pazarlanması konusunda bir zafiyet var. Ancak alınan ve alınabilecek oyuncular ile ilgili ben bir şey diyemem yönetime. Piyasayı öyle uçurdularki rakiplerimiz, makul fiyatlarla transfer imkansız hale geldi.

Transfer sezonunun başında 3-4 Milyon Euro'lardan kapı açıyordu Manisa Başkanı. Gönderilen oyuncuları bu fiyata satamazdık bence. Ayrıca yük olmaya başlamışlardı. Boşuna yıllık ücret ödenecekti.

Çevrimdışı Cihan Bornovali

« Yanıtla #136 : 02.09.09, 14:25 »
Bence Franco'yu bile zorlayabilecek bir isim Ufuk.. Hayırlı uğurlu olsun diyelim. Çok genç ve yetenekli bir kaleci transfer ettik.

Daha da ileriye gidiyorum Burhan agabey. Turkiye'nin en iyi yerli kalecisini transfer ettik. Ufuk Milli takimda Volkan'dan formayi en yakin zamanda alacaktir.

Çevrimdışı Tolgahan Ozer

« Yanıtla #137 : 02.09.09, 14:54 »
Bence Franco'yu bile zorlayabilecek bir isim Ufuk.. Hayırlı uğurlu olsun diyelim. Çok genç ve yetenekli bir kaleci transfer ettik.

Daha da ileriye gidiyorum Burhan agabey. Turkiye'nin en iyi yerli kalecisini transfer ettik. Ufuk Milli takimda Volkan'dan formayi en yakin zamanda alacaktir.

Onu geçin Cihan. Oynamayan kalecinin forma alması zor.

« Yanıtla #138 : 02.09.09, 15:05 »
Ufuk herşeyden öte kaleci fiziğine sahip bir oyuncu. Bu fiziğinin yanında refleksleri de son derece iyi olan bir kaleci. Kıyaslamak pek doğru olmaz ancak Rijkaard, Barcelona'dayken Rüştü'nün yerine Valdes'e şans veriyordu. Bunda Valdes'in Barca altyapısından yetişmesi, milliyeti, kontenjan konusu, İspanya'da genç kalecilere şans verilmesinin etkisi tabiki vardır. Ancak Rijkaard, Ufuk için benim gözümde bir şanstır.

Çevrimdışı Ediz Ay

« Yanıtla #139 : 02.09.09, 15:26 »
Hakan Balta, Caner Erkin, Ufuk Ceylan hatta Arda'yı da sayabiliriz bu isimler arasında... Manisaspor bize iyi çalışıyor vala :)

« Yanıtla #141 : 02.09.09, 15:55 »

Onu geçin Cihan. Oynamayan kalecinin forma alması zor.

Oynamayacagini kim bilebilir. Belki Rijkaard yakin bir gelecekte Ufuk'u dusunur ilk 11'de. Ben Ufuk'tan cok umutluyum.

Çevrimdışı Selçuk Kılınç

« Yanıtla #142 : 02.09.09, 16:14 »
Verilen oyuncular konusunda çokta üzülmedim ben ama Aykut'un verilmesini isterdim ki Mesut Bakkal da haklı olarak Orkun'u istemiş. Çok önemli bir detay değil ama yinede aklında kalıyor insanın. Bir başka olayda Yaser'in gönderilmesinden sonra yeni bir forvet alınmaması ki bu forvetin çok iyi olması gerekmezdi gelecek vaat eden bir isim olabilirdi. Afrika kupası için Nonda ve Keita'yı gönderince forvet konusunda sıkıntı çekeceğimiz aşikar ama onada Ocak ayında bakarlar heralde.

Ayrıca transfer Rijkkard ve Neeskens'e danışılarak yapıldığından ve gözden çıkan oyuncularında gelen oyuncularında onun isteğinde olduğunu bilmek ve teknik ekibe sonsuz güvenebilmek gerçekten güzel şey ya, yönetime ve Haldun abiye yine ve yine sonsuz teşekkürler

Burak Eren

« Yanıtla #143 : 02.09.09, 16:16 »
Bu sezon transfer dönemi başlarken ilk konuşmaya başladığımız isimler Manisaspor'lı Ufuk Ceylan ve Sezer Öztürk'tü. Bu iki futbolcuyu transfer etmek için elimizden geleni yaptık ama ülkemizdeki anormal artan transfer piyasası nedeniyle bu iki futbolcuya olmadık bonservis ücretleri istenmesi sonucunda bu transferler çıkmaza girmişti. İki futbolcununda gelecek sezon için sözleşmeleri de bittiği için Galatasaray olmadık transfer ücretleri vermek istemedi. Bu yüzden görüşmeler oldukça uzadı, Manisaspor yönetimi basına olmadık açıklamalar yaptı ve futbolcular Galatasaray'a gelmek istediklerini söyleyip sözleşme yenilemeyince kadro dışı bırakıldılar. Sonra Sezer Öztürk dayanamadı ve Manisaspor'la sözleşme yenileyeceğini açıkladı. Haliyle onun transfer olma ihtimalide ortadan kalkmış oldu. Ufuk Ceylan ise direnişine devam etti ve transferin son saatlerinde Galatasaray'a transfer olmuş oldu.
Ufuk Ceylan'dan Beklentiler Neler?

Caner Erkin transferinde olduğu gibi Ufuk'ta hem kısa vadede takıma katkı verebilecek hemde uzun vadede bütün potansiyel barındıran bir isim. Galatasaray'ın Mondragon'un boşluğunu bir türlü dolduramadığını belirtmiştim. Bu bakıma Leo Franco mükemmel bir transfer olmuştu. Sezon başından beri gösterdiği performanslada kısa zamanda büyük beğeni topladı. Yalnız Leo Franco'nun yedeklerine baktığımızda Orkun Usak'ta, Aykut Erçetin'de Galatasaray'ın beklentilerini karşılayacak veya Leo Franco'nun ayrılmasından sonra kaleyi devralacak isimler değillerdi. Ufuk Ceylan ise Milli Takımlarda yaptığı çıkış ve geçtiğimiz sezon Manisaspor Süper Lig'e yükselirken gösterdiği çıkışla herkesin dikkatini çekti. Leo Franco'nun ayrılmasından sonra Ufuk Ceylan Galatasaray kalesini rahatlıkla koruyabilir. Ayrıca bu sezon Rijkaard'ın yapacağı rotasyonlarda da mutlaka forma şansı bulacaktır.

Türkiye'nin Bir Kanayan Yarası Daha: Kaleci Sorunu

Milli Takım olarak çok iyi kaleciler yetiştiremiyoruz. Ülkemizdeki takımlar genelde kaleci olarak yabancı isimler tercih ettikleri için Türk kaleciler yeterli değeri görmüyorlar diye düşünüyorum. Uzun yıllar kalemizi Rüştü Reçber korurken bir tane bile alternatifi yoktu. Olan alternatiflere de iyi kaleci dersek ayrı bir konu olur. Rüştü'den sonra Fenerbahçe Volkan Demirel'in arkasında durdu, yaptığı hatalara rağmen ona güvendi ve bugün çok iyi bir kaleciye sahip olmuş oldular. Milli Takımımızın birinci kalecisi Volkan Demirel'dir. Ama kendisinin bir alternatifi olmadığı için Milli Takımı bıraktığını açıklamasına rağmen 36 yaşında Rüştü'yü Milli Takıma almak zorunda kalıyoruz. Ufuk Ceylan bu beklentileri fazlasıyla karşılayabilecek bir isim olarak görünüyor. Uzun zamandır bizleri gelecek için bu kadar heyecanlandıran bir Türk kaleci görmemiştim. Güçlü fiziğiyle kendisine babandan kaleci mi doğdun diyebiliriz. Refleksleri kuvvetli yani olmadık topları kurtarabiliyor. Ayrıca kalesinde de güven veren bir kaleci. Önünde oynayan defans arkasına bakmak zorunda kalmıyor. Ufuk'un şu anda eksiği üst düzey maç oynama alışkanlığını kazanmaktır. Bunu da zaman içinde yapacağını düşünüyorum.

Sezer Öztürk Haline Ağlasın

Ufuk Ceylan'la birlikte Sezer Öztürk'te bir direnişe geçmiş ve Galatasaray'a gitmek istediğini belirtmişti. Bunun içinde kadro dışı bırakılmayı göze aldılar ve Mesut Bakkal bu ikiliyi kadroya almadı. Ama Sezer Galatasaray'ın verdiği sözleri tutmadığını belirtti yada Manisaspor'un dolduruşuna geldi ki takımıyla sözleşme yenileyeceğini açıkladı. Ardından da Galatasaray hakkında olmadık açıklamalar yaptı. Buna rağmen Ufuk Ceylan belkide bu sezon hiç forma giymemeyi göze aldı ve takımıyla sözleşme yenilemedi. Galatasaray'da transferin son günü olsa hiçbir fedakarlıktan kaçınmadı ve Ufuk Ceylan'ı transfer etti. Sezer Öztürk'te Ufuk gibi davransaydı belki o da Galatasaray forması giyebilirdi. Haline ağlasın diyelim. Galatasaray söz verdiği kimseyi açıkta bırakmaz.

« Son Düzenleme: 02.09.09, 16:17 Gönderen: Burak Eren »

Çevrimdışı Selçuk Kılınç

« Yanıtla #144 : 02.09.09, 21:13 »
Analizin için teşekkürler Burak, güzel bir yazı olmuş. Sezer için ise Manisaspor'la önümüzdeki sezon için anlaşılıp Sezer'in sözleşme yenilemeden alma durumumuz varmış heralde. Açıkçası bana Fenerbahçe maçındaki 10 dakikada umut verdi ama eğer olmazsa da dediğin gibi haline ağlasın.

« Yanıtla #145 : 02.09.09, 21:18 »
Benim birinci kalecimdir Ufuk  ;)

« Yanıtla #146 : 02.09.09, 21:39 »
Bu arada Sol ayaklı olduğuna da değinelim :) Ligde özden ile birlikte solak olan 2.yerli

Çevrimdışı Ahmet Kalamış

« Yanıtla #147 : 02.09.09, 21:51 »
http://ferrarisinisatanmuhasebeci.blogspot.com/2009/09/dostum-ufuk-ceylan-demissin-ama-bu.html
Bayan taraftarların yeni gözdesi olur :P
Yakışıklı olduğunu biliyodumda bi o kadar da karizmatikmiş, fizik zaten Allah vergisi..

Rijkaard'ın bolca şans vereceğini düşünüyorum.

Çevrimdışı Ugur Genc

« Yanıtla #148 : 02.09.09, 21:58 »

Çevrimdışı Ilkay Orhan

« Yanıtla #149 : 02.09.09, 22:06 »
Türkiyenin en iyi Kalecesini transfer ettik hayirli ugurlu olsun

ScoutGS ForumGalatasarayYönetim, Teknik Heyetlerimiz ve Sporcularımız#86 Ufuk Ceylan