ScoutGS ForumGalatasarayYönetim, Teknik Heyetlerimiz ve Sporcularımız#52 Emre Çolak

Gönderen Konu: #52 Emre Çolak  (Okunma sayısı 25137 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tolgahan Ozer

Ynt: Emre Çolak
« Yanıtla #50 : 12.04.10, 11:06 »
Rijkaard'ta mübarek her işi yapacak Arda'ya kız istemeyede Rijkaard gitsin bari. Yahu bu adamlar hiç çalışmasın mı? Maçta mı izlemiyorlar Emre top toplayıcı kadar bir çocuk biraz fizik çalışsın basit oynasın..

Ben bütün şut çekmelerinde veya pas tercihlerinde sanki etrafındakiler daha boştu gibi gördüm staddan.

Burak Fındık

« Yanıtla #51 : 12.04.10, 11:34 »
Rijkaard'ta mübarek her işi yapacak Arda'ya kız istemeyede Rijkaard gitsin bari. Yahu bu adamlar hiç çalışmasın mı? Maçta mı izlemiyorlar Emre top toplayıcı kadar bir çocuk biraz fizik çalışsın basit oynasın..

Ben bütün şut çekmelerinde veya pas tercihlerinde sanki etrafındakiler daha boştu gibi gördüm staddan.

Ya hadi fiziği anlarımda oyun bilgisinide kendi başına geliştirmesini mi bekliyoruz ozaman antranörler neden var?

Çevrimdışı Cem Koç

« Yanıtla #52 : 12.04.10, 11:37 »
Fiziği son 1 senede gelişmediyse artık zor diyorum. Anladığım kadarıyla adelesi çok müsait değil. Bacaklarının kalınlaşması çok apayrı bir disiplin. Zaten onu yapacak altyapı hiçbir klübümüzde yok. Sadece futbol değil, diğer sporlardan da bahsediyorum.

Çevrimdışı Tolgahan Ozer

« Yanıtla #53 : 12.04.10, 12:10 »

Ya hadi fiziği anlarımda oyun bilgisinide kendi başına geliştirmesini mi bekliyoruz ozaman antranörler neden var?

Oyun bilgisi futbolcuda olur benim bildiğim kitabı yok bunun.

Çevrimdışı Şahin Caferli

« Yanıtla #54 : 12.04.10, 12:20 »
Emre'yi iyi bir vücut geliştirme hocası bulup ona teslim etmek lazım. Ben Emre olsam tatil falan yapmam, her gün çalışırım. Galatasaray gibi bir takımdasın, iyi oynasan çok iyi paralar kazanacaksın, milli takıma yükseleceksin, geleceğini kuracaksın. Daha ne istiyor bu çoçuklar anlamıyorum. Böyle bir fırsat kaç insana nasip olur? Umarım Aydın gibi olmaz Emre.

Çevrimdışı Cem Koç

« Yanıtla #55 : 12.04.10, 12:58 »

Oyun bilgisi futbolcuda olur benim bildiğim kitabı yok bunun.

Herkesin oyun bilgisi harika, bir tek Emre'nin mi eksik? :) Sabri'nin süper, Mehmet'in süper ama Emre'yi eleştirmek için oyun bilgisi problemli diyorsun. Kaldıki oyun bilgisi neden geliştirilmesin, herkes anasının karnında öğrenmedi ya top oynamasını. Altyapıda öğrense daha iyiydi ama işte olmuyor burada.

Örnek istersen, Tugay Kerimoğlu'dur. 30 yaşında öğrendi.

Çevrimdışı Tolgahan Ozer

« Yanıtla #56 : 12.04.10, 13:43 »
Yahu Cem birgün beni kalpten öldüreceksin bu genç yaşımda. Ben diyorum ki pas tercihleri yanlış. Burak diyorki Rijkaard öğretsin. Bende Rijkaard öğretemez kendi öğrensin diyorum ne diyelim yani oyun bilgisi çok iyi mi diyelim anlamadım ki eksikse eksiktir.

Çevrimdışı Çağlar Şahingöz

• ScoutGS
« Yanıtla #57 : 12.04.10, 14:06 »
Bu konuda Cem'e katılıyorum Tolgahan.

Normalde haklısın. Olması gereken 12-13 yaşında bu eğitim verilir 17-18 yaşında ezberlenir artık fundamental. Bu saatten sonra da tecrübe ve fiziki gelişmeni tamamlamaya bakarsın.

Ama Türkiye'de maalesef profesyonel hayata geçtikten sonra başlıyor oyun bilgisi edinme. (Bkz. Arda Turan'ın sistem hakkındaki görüşleri.) O nedenle de bizde oyuncunun oyun bilgisinin oturması 30'lu yaşlarını bile buluyor. (örnek: Sabri'nin daha bu yıl oyun bilgisinde bir noktalara gelmiş olması, Yusuf Şimşek'in 33'ünden sonra yıldızlaşması, Tugay'ın İngiltere'de oyun bilgisini katlaması vs vs)

O nedenle Emre de yolun çok başında sayılır bizim şartlarımızla. Umudum kendini bozmadan 2-3 sene içinde hem fiziki hem mental gelişimini üst düzeye çıkarması yönünde. Ama gerçekten de bu kadar zamana ihtiyacı var.

Hemen kritik maçlarda sahaya atarsak bu çocuğu, bitiririz. Bu nokta da Cem'den ayrılıyorum.

Tütk futbol tarihi erken yaşlarda parlamadan sönen yıldız adaylarıyla dolu.

Çevrimdışı Cem Koç

« Yanıtla #58 : 12.04.10, 14:19 »
Ben doğrudan Tolgahan'a bağlamak istememiştim.

Rijkaard öğretemez belki ama Çağlar'ın dediği gibi oyun oynayarak öğrenilir. Sabri'nin Hakan'dan yediği azarları dün gibi hatırlarım. Oynaya oynaya öğrenecek. Her şeyi de Rijkaard'dan öğrenecek hali yok (Burak'a katılmıyorum) ama Rijkaard oynatmazsa halı sahada öğrenecek hali de yok. :)

Çevrimdışı Tolgahan Ozer

« Yanıtla #59 : 12.04.10, 14:23 »
Yahu şimdi Türkiye'de şartlar böyle diye Emre'nin durumunu neden hoş karşılayalım eksikliklerini söylemeyelim mi? Eksiklikleri söylenecek ki gidermeye çalışsın. Nasılsa 30 yaşında öğrenir diye salıverelim gitsin o zaman olur mu böyle birşey.

Çevrimdışı Çağlar Şahingöz

• ScoutGS
« Yanıtla #60 : 12.04.10, 14:47 »

O nedenle Emre de yolun çok başında sayılır bizim şartlarımızla. Umudum kendini bozmadan 2-3 sene içinde hem fiziki hem mental gelişimini üst düzeye çıkarması yönünde. Ama gerçekten de bu kadar zamana ihtiyacı var.

Benim burada kastım 2-3 sene beklemesi gerektiğiydi ilk 11 oynaması için. Ancak bu şekilde (DB maçındaki gibi) sahaya sürülebilir en fazla.

Galatasaray A takımı okul değildir. Yanlış anlaşılmasın lütfen. Şu haliyle 11'de sahaya sürüp oynaya oynaya öğrensin diyecek lüksümüz yok.

Çevrimdışı Tolgahan Ozer

« Yanıtla #61 : 12.04.10, 14:56 »
Oynasın oynamasın demiyoruz zaten ama eksiklerini göstereceğiz ki düzeltmeye çalışsın.

Burak Fındık

« Yanıtla #62 : 13.04.10, 00:42 »
Ben doğrudan Tolgahan'a bağlamak istememiştim.

Rijkaard öğretemez belki ama Çağlar'ın dediği gibi oyun oynayarak öğrenilir. Sabri'nin Hakan'dan yediği azarları dün gibi hatırlarım. Oynaya oynaya öğrenecek. Her şeyi de Rijkaard'dan öğrenecek hali yok (Burak'a katılmıyorum) ama Rijkaard oynatmazsa halı sahada öğrenecek hali de yok. :)

Arada da bana katılmadığını belitrmişin :D Neden Rijkaard öğretmiycek ki adam harika bir orta saha oyuncusuydu tecrübesini,bilgisini aktarmasının nesi yanlış?Tabi ki A'dan Z'ye herşeyi öğretemez ama en azından nezaman nerde ne yapması hakkında bilgiler tavsiyeler verebilir...

Çevrimdışı Tolgahan Ozer

« Yanıtla #63 : 13.04.10, 08:02 »
Bilgi aktarmak ayrı konu öğretmek ayrı konu kardeşim öğretmen derste anlatır konuyu sen evine gidip ödev yapmazsan tekrarlamazsan başarılı olmazsın ha olursun anca kopya çekerek futbolda da malesef kopya olmuyor.

Emre B. istekli olmasaydı Hagi zorla öğretmezdi, öğretemezdi çünkü Hagi çoban değil.
« Son Düzenleme: 13.04.10, 08:03 Gönderen: Tolgahan Ozer »

Burak Fındık

« Yanıtla #64 : 13.04.10, 11:12 »
Bilgi aktarmak ayrı konu öğretmek ayrı konu kardeşim öğretmen derste anlatır konuyu sen evine gidip ödev yapmazsan tekrarlamazsan başarılı olmazsın ha olursun anca kopya çekerek futbolda da malesef kopya olmuyor.

Emre B. istekli olmasaydı Hagi zorla öğretmezdi, öğretemezdi çünkü Hagi çoban değil.

Sende hep aynı örneği veriyosun :D :D Bana göre Emrede istekli opyuna girdiğinde ki azmi mücadelesi bunu gösteriyor..Sadece birinin elinde tutması gerek...

Çevrimdışı Tolgahan Ozer

« Yanıtla #65 : 13.04.10, 18:37 »
Ben sen öğrencisin diye o örneği veriyorum daha kolay anlarsın diye sahada istekli olmak çok farklı ama onu karıştma.

Çevrimiçi Murat Demir

« Yanıtla #66 : 14.04.10, 11:16 »
Emre Çolak'ın ilk yapacağı şey fiziğini mümkün olduğunca geliştirmek olmalı.

Bunda hepimiz hemfikiriz sanırım.

Ancak bu haftaki oyununu baz almamak lazım. Çünkü taraftarın çok gazına geldi alakasız yerlerden sürekli şut denedi.

Arda ile birlikte oynadığı maçları düşünün o maçlarda daha efektif işler yaptı Emre.

Kendine güvenmesi güzel ama takım oyunu anlamında yaşının verdiği tecrübesizlik mutlaka gözüküyor.

Biraz daha takıma kendini adapte eder ve fiziğini güçlendirirse hem biz,hem de Milli Takım çok önemli bir oyuncu kazanacaktır.

Buna eminim.

Çevrimdışı Turgut Öztürk

« Yanıtla #67 : 14.04.10, 22:25 »
Alıntı
Teknik Direktör Kemal Özdeş yönetimindeki U19 Milli Takımımız, 2009-2010 U19 Avrupa Şampiyonası Elit Tur 4. Grup'taki ilk maçında Azerbaycan'ı 2-0 mağlup etti. Eskişehir Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmada Milli Takımımızın gollerini 55 (Penaltıdan) ve 58. dakikalarda Emre Çolak kaydetti. Karşılaşmanın 70. dakikasında Azerbaycan'dan Tarlan Guliyev kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Stat: Eskişehir Atatürk
Hakemler: Antony Gautier (Fransa), Nicolas Pottier (Fransa), Aleksandar Kostandinov (Bulgaristan)
Türkiye: Özkan Karabulut, Okan Alkan, Özgür Çek, Volkan Dikmen, Emrah Yollu, Necip Uysal, İsmail Haktan Odabaşı, Alper Potuk (Dk. 46 Orhan Gülle), Ali Kucik, Emre Çolak (Dk. 73 Soner Aydoğdu), Erkan Kaş (Dk. 46 Onur Karakabak).
Azerbaycan: Salahat Aghayev, Gara Garayev, Tarlan Guliyev, Fariz Mammadov, Mirhuseyn Seyidov, Araz Abdullayev, Yasin Yagubzade, Orkhan Hasanov, Tural Isgandarov (Dk. 74 AhHaji Ahmadov), Amit Guluzade, Rahman Hajiyev (Dk. 46 Murad Sattarly).
Goller: 55 (P) ve 58. dakikalarda Emre Çolak (Türkiye)
Sarı Kartlar: Dk. 45+2 Tural Isgandarov, Dk. 73 Murad Sattarly (Azerbaycan), Dk. 63 Okan Alkan, Dk. 82 Soner Aydoğdu (Türkiye)
Kırmızı Kart: Dk. 70 Tarlan Guliyev (Azerbaycan).

16.04.2010    Ispanya - Türkiye
19.04.2010    Türkiye   - Norvec

Yani bu hafta Emre Colak milli takimlarda bulundugu icin Manisaspor macinda forma giyemeyecek.

Çevrimdışı Tolgahan Ozer

« Yanıtla #68 : 15.04.10, 08:51 »
Kesin yeniliriz o zaman kurtarıcı yok.

Burak Fındık

« Yanıtla #69 : 12.05.10, 22:20 »
Tolgahan gel bakıyım buraya :D Orayı kirletmiyim diye sana cevabı burdan vericem...Emre hakkında sylediklerimi okadar çarpıtıyorsun ki ben Rijkaard sistem diyorum sen Emre diyorsun..Dostum ben Emre her maç bu takımda 11 oynamalı demiyorum varmı böle bir yazım bul göster çıkart tamam diycem haklısın..Ben sadece sene başından beri en azından kendi sahamızda ki maçlarda 15 dakika oynatılıp maç tecrübesinin artırılmasım gerektiğini savundum çünkü yetenekli bir oyuncu..Şurda Caner koca sezon hiçbirşey yapmadı ama 3.5 milyon verilsin alınsın diye konuşuyorsun ama kendi evladın oldumu üstelik Canerden kat kat daha yetenekli biri ben bu adam maçın son dakikaları 15 20 dakika oynasın diyince iğneliyorsun..Ben haksız olduğum zaman kabullenirim bencesen gel ben Rijkaard hakkında ki dersi sana bir ara iletiyim :D

Çevrimdışı Tolgahan Ozer

« Yanıtla #70 : 13.05.10, 12:50 »
Abi Rijkaard sistem deyipde konuyu değiştirme. Haftalarca Emre oynamadı diye salladınız adama oynattı verim sıfır o zaman diyeceksin ki kusura bakmayın biz yanlış düşünmüşüz abartmışız Emre'yi.

Şimdi Rijkaard'a Emre'yi oynatmadı diye salla salla oynatıp iş çıkmayıncada sistemden bahset geçeceksiniz güzel kardeşim bu işleri.

Caner konusunda da konuşalım ben hakikaten alışmamışım bu tarz bonservislere 3,5 M bizim belkide en pahalı futbolcularımızın bedeliydi. Ama artık değişti bütçeler alışacağız bu fiyatlara. İsmail 5,5 ediyorsa Caner 3,5 eder.

Burak Fındık

« Yanıtla #71 : 13.05.10, 15:40 »
Abi Rijkaard sistem deyipde konuyu değiştirme. Haftalarca Emre oynamadı diye salladınız adama oynattı verim sıfır o zaman diyeceksin ki kusura bakmayın biz yanlış düşünmüşüz abartmışız Emre'yi.

Şimdi Rijkaard'a Emre'yi oynatmadı diye salla salla oynatıp iş çıkmayıncada sistemden bahset geçeceksiniz güzel kardeşim bu işleri.

Caner konusunda da konuşalım ben hakikaten alışmamışım bu tarz bonservislere 3,5 M bizim belkide en pahalı futbolcularımızın bedeliydi. Ama artık değişti bütçeler alışacağız bu fiyatlara. İsmail 5,5 ediyorsa Caner 3,5 eder.

Tolgahan senin futbol litaratüründe 1 maçta adamın harikalar yaratmasını bekliyebilirsin ama ben beklemiyorum..Ben belirli periyotlarca şans verilip takıma seneye için alıştırılmasını söyledim 1 sene boyunca bundan öteye gitmedi bu durum her maç 11 oynasın diye bir yazım varsa çıkart koy önüme diycem ki tamam haklısın ama sen söylediklerimi magazin dergileri gibi bir ordan bir burdan kesiyorsun sonra kendince birleştirip önüme koyuyorsun :D ..Seninle biz bu konuda anlaşamıycaz çünkü ben ne desem cevap hep aynı :D

Caner de ne gördün de 3.5 ediyor ben anlamıyorum sen sanırsam fayda vermeyen insanları daha çok beğeniyorsun Rijkaard ve Caner örneklerinden ben bunu anlıyorum..Şu takıma bu sene kim fayda vermediyse hepsinin arkasındasın valla..

Çevrimdışı Kadir Arslan

« Yanıtla #72 : 13.05.10, 16:46 »
Alıntı
Duyuru:Emre Çolak

Galatasaray Futbol A.Ş. ile futbolcu Emre Çolak arasında 31 Mayıs 2014 tarihine dek geçerli olacak bir sözleşme imzalanmıştır.

Spor kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

Galatasaray Futbol A.Ş.

Çevrimdışı Tolgahan Ozer

« Yanıtla #73 : 13.05.10, 16:46 »

Tolgahan senin futbol litaratüründe 1 maçta adamın harikalar yaratmasını bekliyebilirsin ama ben beklemiyorum..Ben belirli periyotlarca şans verilip takıma seneye için alıştırılmasını söyledim 1 sene boyunca bundan öteye gitmedi bu durum her maç 11 oynasın diye bir yazım varsa çıkart koy önüme diycem ki tamam haklısın ama sen söylediklerimi magazin dergileri gibi bir ordan bir burdan kesiyorsun sonra kendince birleştirip önüme koyuyorsun :D ..Seninle biz bu konuda anlaşamıycaz çünkü ben ne desem cevap hep aynı :D

Caner de ne gördün de 3.5 ediyor ben anlamıyorum sen sanırsam fayda vermeyen insanları daha çok beğeniyorsun Rijkaard ve Caner örneklerinden ben bunu anlıyorum..Şu takıma bu sene kim fayda vermediyse hepsinin arkasındasın valla..

Kesip biçme konusunda senden uzaman olamam. :D

Bak güzel kardeşim aylarca Rijkaard'ı Emre son 15-20 dakika girsin diye eleştirdiysen o zaman eleştirmeyi bırak. Son 15-20 dakika alıncada Emre'yi stresli maçta ortaya atıyor demeyide bırakmanız lazım. Match Cafe'de benle Emre tartışmasına gitmeyi biliyorsun.

Siz aylarca Rijkaard Emre'yi orta 3'lüde kullansın demediniz mi? Al işte en iddiasız maçta kullandında ne oldu. Oynasaydı şöyle olurdu böyle olurdu diye atıp tutuyordun. Sonuç. Emre henüz hazır değil bunuda kabul etmek istemiyorsun.

Burak Fındık

« Yanıtla #74 : 13.05.10, 17:30 »
Ben Rijkaardı milyon nedenden eleştirdim :D Neyse dostum 2014'e kadar sözleşme imzalamış bu çocuk olurda bigün şu forma altında bişeyler yapmaya başlarsa bende senin gibi bütün yazılarımı kopyalıycam ben demiştim diycem :D Sezon bitti artık seneye herşey belli olucak ozaman kim haklı kim haksız görücez :D

ScoutGS ForumGalatasarayYönetim, Teknik Heyetlerimiz ve Sporcularımız#52 Emre Çolak