ScoutGS ForumGalatasarayYönetim, Teknik Heyetlerimiz ve Sporcularımız#52 Emre Çolak

Gönderen Konu: #52 Emre Çolak  (Okunma sayısı 25148 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Aykut Catal

Ynt: #37 Emre Çolak
« Yanıtla #125 : 12.07.10, 23:31 »
Hocamız da farkında, özel olarak ilgileniyor Emre ile :)
Aranizda benim gibi dusunen varmi bilmiyorum ve acikcasi yanilmayida cok istiyorum ama benim Emre'den hic umudum yok. Onunla ayni yaslarda goz bebegimiz haline gelen Okan Buruk, Tugay Kerimoglu, Bulent Korkmaz, Arda Turan ve hatta Emre Belozoglu bile cok mutevazi kisiliklerdi, futbola aclardi, cok calisirlardi. Ben Emre'de daha baska seyler goruyorum.

Dedigim gibi insallah beni yaniltir ama acikcasi bu sekilde dusunen sadece benmiyim diye merak ediyorum.
« Son Düzenleme: 12.07.10, 23:31 Gönderen: Aykut Catal »

« Yanıtla #126 : 12.07.10, 23:42 »
Herkesin kendi görüşü tabi ama ben seninle aynı fikirde değilim. Bir Arda gibi takımın en önemli parçası olamaz belki ama bir Aydın gibi kaybolacağını da sanmıyorum. Arda gibi olma potansiyeli de var tabi, çok çalışır; bu iş için zorluklarla da başa çıkabilirse. Kendi de Arda'dan daha iyi olacağını iddia ediyor, Arda'ya bunu hep söylüyormuş. Hocasından, Arda'dan, diğer futbolcu abilerinden çok destek görüyormuş. Bu da onun için şanslı bir olay. En azından takımda yer bulan, etkili olan bir oyuncu olacaktır Emre, çok çalışırsa da bir Arda olabilir; neden olmasın?

Çevrimdışı Aykut Catal

« Yanıtla #127 : 12.07.10, 23:47 »
Herkesin kendi görüşü tabi ama ben seninle aynı fikirde değilim. Bir Arda gibi takımın en önemli parçası olamaz belki ama bir Aydın gibi kaybolacağını da sanmıyorum. Arda gibi olma potansiyeli de var tabi, çok çalışır; bu iş için zorluklarla da başa çıkabilirse. Kendi de Arda'dan daha iyi olacağını iddia ediyor, Arda'ya bunu hep söylüyormuş. Hocasından, Arda'dan, diğer futbolcu abilerinden çok destek görüyormuş. Bu da onun için şanslı bir olay. En azından takımda yer bulan, etkili olan bir oyuncu olacaktır Emre, çok çalışırsa da bir Arda olabilir; neden olmasın?
Yeteneginden suphem yok, benim elestirim kisiligi ile ilgiliydi.

Burak Fındık

« Yanıtla #128 : 12.07.10, 23:47 »
Aranizda benim gibi dusunen varmi bilmiyorum ve acikcasi yanilmayida cok istiyorum ama benim Emre'den hic umudum yok. Onunla ayni yaslarda goz bebegimiz haline gelen Okan Buruk, Tugay Kerimoglu, Bulent Korkmaz, Arda Turan ve hatta Emre Belozoglu bile cok mutevazi kisiliklerdi, futbola aclardi, cok calisirlardi. Ben Emre'de daha baska seyler goruyorum.

Dedigim gibi insallah beni yaniltir ama acikcasi bu sekilde dusunen sadece benmiyim diye merak ediyorum.

Aykut Emre'nin bunları yapmadığını nerden biliyorsun?

Çevrimdışı Aykut Catal

#37 Emre Çolak
« Yanıtla #129 : 12.07.10, 23:57 »
A2 maclarindaki hircinligi, gordugu kirmizi kartlar ve izlemis oldugum roportajlarindan almis oldugum izlenim ayaklarinin yerd basmadigi yonunde
« Son Düzenleme: 13.07.10, 00:27 Gönderen: Ahmet Gülen »

Burak Fındık

#37 Emre Çolak
« Yanıtla #130 : 13.07.10, 00:14 »
A2 maclarindaki hircinligi, gordugu kirmizi kartlar ve izlemis oldugum roportajlarindan almis oldugum izlenim ayaklarinin yerd basmadigi yonunde

Aykut Ronaldo'nun egosu bu dünyada kimsede yok ama dünyanın en iyi futbolcusu. Emre Çolak çok yetenekli bir çocuk. Kimse ondan fiziğini daha fazla geliştirmesini beklemesin, hantallaştırmaktan başka birşey kazandırmaz. Sadece Tek pas oynamasını öğreticek ve topu ayağında faha az tutucak. Özer Hurma'cının ben bir röportajını okumuştum zamanında şöle diyordu ;

Ben eskiden çok topla oynamayı severdim, topu ayağımda çok tutardım. Birgün Almanyada oynarken hocam pas çalışmasında herkes serbest oynardı ben kontrol pas oynardım. O zamanlar bunu anlamamıştım hoca bana gıcık oluyor diye düşünmüştüm ama bugün buraya gelmemde onun payı çok büyük. Daha akıcı futbol oynamayı öğrendim diye. Bazıları hani diyorya Rijkaard ne yapsın işte beraber fitness salonunamı gitsin diye böle dalga geçiyor. Olay adamın fiziğinde değil futbol mentalitesinde. Messi 10 kaplan gücünde sankide bugün dünyanın en iyi oyuncusu diye gösteriliyor.
« Son Düzenleme: 13.07.10, 00:27 Gönderen: Ahmet Gülen »

Çevrimdışı Oğuzhan Ozan

« Yanıtla #131 : 13.07.10, 00:18 »

Açığını aramak için değil sakın öle düşünme ama bu röpörtajlardan izlenimine göre egoist bir tutum sergilediğini mi düşünüyosun yoksa saygısız filan diyemi nitelendiriyorsun biraz açarmısın?
« Son Düzenleme: 13.07.10, 00:24 Gönderen: Ahmet Kilic »

Çevrimdışı Aykut Catal

« Yanıtla #132 : 13.07.10, 01:34 »
Aykut Ronaldo'nun egosu bu dünyada kimsede yok ama dünyanın en iyi futbolcusu. Emre Çolak çok yetenekli bir çocuk. Kimse ondan fiziğini daha fazla geliştirmesini beklemesin, hantallaştırmaktan başka birşey kazandırmaz. Sadece Tek pas oynamasını öğreticek ve topu ayağında faha az tutucak. Özer Hurma'cının ben bir röportajını okumuştum zamanında şöle diyordu ;

Ben eskiden çok topla oynamayı severdim, topu ayağımda çok tutardım. Birgün Almanyada oynarken hocam pas çalışmasında herkes serbest oynardı ben kontrol pas oynardım. O zamanlar bunu anlamamıştım hoca bana gıcık oluyor diye düşünmüştüm ama bugün buraya gelmemde onun payı çok büyük. Daha akıcı futbol oynamayı öğrendim diye. Bazıları hani diyorya Rijkaard ne yapsın işte beraber fitness salonunamı gitsin diye böle dalga geçiyor. Olay adamın fiziğinde değil futbol mentalitesinde. Messi 10 kaplan gücünde sankide bugün dünyanın en iyi oyuncusu diye gösteriliyor.
Burak, onceki mesajimi telefondan yazmistim, ancak eve varabildim ve sana cevap veriyorum, kusuruma bakma lutfen.

Ronaldo'nun dunyanin en iyi futbolcusu olduktan sonra kendini begenmisligi anlasilabilir bir durum ayni Arda Turan Turkiye'nin en iyi futbolcusu olduktan sonra kendinden daha kariyerli takim arkadaslarinin arkasindan konusmasi gibi. Bakin anlasilabilir diyorum, dogru demiyorum, bence kesinlikle yanlis.

Benim anlatmaya calistigim acaba Ronaldo veya Arda Turan, Emre Colak yasindayken nasil bir kisilikti, bunu iyi irdelemek gerekli.
Emre Colak, Arda abisinin sadece futbolcu kisiliginden degil, bu duruma gelene kadar yasamis oldugu acilardan, yapmis oldugu hatalardanda kendine bir takim cikarimlar yapmasi gerekli diye dusunuyorum. Ancak o zaman basariya yada daha onceki yazimda belirttigim kisiliklerin kariyerlerinin benzerine ulasabilir.

Çevrimdışı Aykut Catal

« Yanıtla #133 : 13.07.10, 01:51 »
Açığını aramak için değil sakın öle düşünme ama bu röpörtajlardan izlenimine göre egoist bir tutum sergilediğini mi düşünüyosun yoksa saygısız filan diyemi nitelendiriyorsun biraz açarmısın?
Oguzhan, Burak'a yazdigim mazeret senin icinde gecerli, kusuruma bakma lutfen.
Burada hepimiz takimimizi ve futbolcularimizi daha iyi yerlerde gorebilmek icin dusuncelerimizi belirtiyoruz, dolayisiyla birbirimizle iletisimimiz saygi, sevgi cercevesinde kaldigi surece hicbir yanlis anlasilma olmaz ve dusuncemi sana seve seve aciklamaya calisirim.

Oncelikle gecen sene cogu zaman A2 takiminda oynatildigi halde teknik heyet tarafindan cok yakin takip edildigini biliyoruz, nitekim zaman zaman A takimda sans buldu hatta ilk 11 olarak basladigi mac bile var. Kendisinin hazir oldugunu gostermek isteyen bir oyuncu oynadigi maclarda bu kadar kirmizi kart gormez hemde bir cogu itirazdan dolayi. Bunun tek aciklamasi var bulundugu konumu yani A2 takimi kabullenmemis olmasi ve buna karsi isyani. Bu gorusume bir iki roportajini izledigimde dahada inandim, konusmalari henuz daha bir sey olmadan kendini bir yerlerde goren insanlar gibi, oysa daha mutevazi olmasini beklerdim, mutevazilik insana cok sey kazandirir.

Elbette elestirimi yaparken bu genc insanin egitim duzeyi ve bir anda asama kaydeden sosyal konumu karsisinda tutarsiz davranislari olabilecegini dusunuyorum.
Umarim kariyerinde ilerlerken ayaklarini yere saglam basmayida ogrenir, yoksa isi zor.

Burak Fındık

« Yanıtla #134 : 13.07.10, 02:06 »
Burak, onceki mesajimi telefondan yazmistim, ancak eve varabildim ve sana cevap veriyorum, kusuruma bakma lutfen.

Ronaldo'nun dunyanin en iyi futbolcusu olduktan sonra kendini begenmisligi anlasilabilir bir durum ayni Arda Turan Turkiye'nin en iyi futbolcusu olduktan sonra kendinden daha kariyerli takim arkadaslarinin arkasindan konusmasi gibi. Bakin anlasilabilir diyorum, dogru demiyorum, bence kesinlikle yanlis.

Benim anlatmaya calistigim acaba Ronaldo veya Arda Turan, Emre Colak yasindayken nasil bir kisilikti, bunu iyi irdelemek gerekli.
Emre Colak, Arda abisinin sadece futbolcu kisiliginden degil, bu duruma gelene kadar yasamis oldugu acilardan, yapmis oldugu hatalardanda kendine bir takim cikarimlar yapmasi gerekli diye dusunuyorum. Ancak o zaman basariya yada daha onceki yazimda belirttigim kisiliklerin kariyerlerinin benzerine ulasabilir.

Aykut doğru söylüyorsun şımarıklık hiçkimseye yakışmayan ve yapmaması gerekn birşey fakat Emre ne yaptı ki bukadar?

Çevrimdışı Aykut Catal

« Yanıtla #135 : 13.07.10, 02:16 »
Aykut doğru söylüyorsun şımarıklık hiçkimseye yakışmayan ve yapmaması gerekn birşey fakat Emre ne yaptı ki bukadar?
Ben sadece Emre Colak hakkindaki izlenimlerimi soyluyorum ve ayni yoldan gecen basarili abileriyle kiyaslayarak gelecegi hakkindaki endisemi ifade etmeye calisiyorum.
Bu arada sizlerin fikrinide ogrenmek istedim, cunku biliyorumki hepimiz Emre'yi daha iyi yerlerde gormek isteriz.

Çevrimdışı Oğuzhan Ozan

« Yanıtla #136 : 13.07.10, 04:24 »
Ben sadece Emre Colak hakkindaki izlenimlerimi soyluyorum ve ayni yoldan gecen basarili abileriyle kiyaslayarak gelecegi hakkindaki endisemi ifade etmeye calisiyorum.
Bu arada sizlerin fikrinide ogrenmek istedim, cunku biliyorumki hepimiz Emre'yi daha iyi yerlerde gormek isteriz.

Biraz geç olmuş cevap yazmak kusuruma bakma meşguldüm biraz. Yaşı daha 19 olan genç bir oyuncumuz Emre. Düşünüyorumda kim olsa yerinde doğal olarak üzerinde bir şımarıklık olabilirdi.Galatasaray gibi Türkiyenin en çok konuşulan Spor Klübünün bir oyuncususun doğal olarak. İlk futbola başladığı takımda sanıyorum yine bir İstanbul Amatör klübüydü ve İstanbul şartlarında büyümüş bir oyuncu kendisi. Okadar süklüm püklüm, utangaç olmasını pek bekleyemeyiz egosu bir nevi tölere edilebilir. Ama dediklerinin çoğunada hak veriyorum.Tabi ben senin dediğin gözlemleri yapamadım pek takip edemedim alt yapıdaki maçlarını, sadece akıl yürütmeye çalışıyorum. Bu sebepledirki kendince doğru bulduğun etkenleri öğrenmek istedim. Zaman ayırdığın için teşekkür ederim.
« Son Düzenleme: 13.07.10, 04:25 Gönderen: Oğuzhan Ozan »

Çevrimdışı Savaş Sevinçli

« Yanıtla #137 : 13.07.10, 07:01 »

Ronaldo daha 17 yasindaydi, genc bir kanat oyuncusuydu Lisbonda, Man. ile hazirlik maci yaptilar 4 tane attilar, o mac sonu transfer edildi. O gunden bugune Ronaldoda o kadar cok sey degistiki, kendini o kadar cok gelistirdiki, varsin Emrede gelistirsin kendini oda simraik olsun. Daha 18 yasinda 90 dakikaya gucu yetmiyor bilmiyorum o balansi nasil yapacak, yetenekli oldugu kesin ama fizigide bir o kadarda dezavantaj, hadi suat olacak desen o kadar ne elastik ne mucadeleci nede kosucu, bende pek umit besliyorum ama umarim yanilirim.

Çevrimdışı Doruk Canti

« Yanıtla #138 : 13.07.10, 07:22 »
Emre cok teknik bir oyuncu o kadar teknik ki su anda bizim takimdaki en teknik oyuncu, Arda'dan da Elano'dan da daha teknik. Duran top becerisi en az Elano kadar var zamanla daha da iyi olur. Oyun zekasi yasina gore cok iyi Arda'nin o yastaki halinden daha iyi. Suat degil Emre'nin kiyaslanicagi isim karsi tarafdaki bizim eski Emre'dir zaten ama o da bugun 19 yasindaki halinden cok farkli bir vucut yapisi ile farkli bir stilde oynuyor.

Emre'nin yapmasi gereken en az Messi kadar bir fizik gucu ve en onemlisi ayakta durabilmeyi ogrenup ayagi yere iyi basan denge saglayan bir yapiya ulasmak. Denge, fizigi zayif olan oyuncular icin olmazsa olmaz bir ozellik ki kisa boyu sayesinde uzun boylu oyunculardan bu konuda avantajli kendisi. Zihinsel sorunlar zaman ve tecrube ile asilir Emre'deki yetenek ole herkese nasip olmaz ama.

Emre'nin su andaki durumu ile en kotu TSL'de bir Sergen olur onun icin asil soru yeteneginin vaad ettigi gibi dunya capinda bir oyuncu olup olamicagi. Nisan ayinda oynanan UEFA U-19 Sampiyonasi'nin elite round'inda Turkiye turnuvanin favorilrinden birisi olan Ispanya ile ayni gruba dustu ne yazik ki ve erken veda etti turnuuvaya ama bu grupta en cok konuslan ve bangir bangir ben buyuk topcu olucam diyen en onemli isim favori Ispanya'dan degil Turkiye'den Emre Colak'di ki Ispanya'da simdiden genc oyuncular ile ilgilenen insanlarindan yakindan tanidigi Keko ve Daniel Pacecho gibi isimler olmasina ragmen. Emre Colak ole sadece yetenekli bir genc degil Oguz Sabankay'larla Cafercan Aksu'larla karistirilmamasi lazim. Vakti zamaninda ayni turnuvada kaptan olarak cikan Cafercan yoklari oynamasti. Bu arada o U-19 takimindan Emre'nin takim arkadasi olan on libero Necip Uysal A Milli Takim'a alindi ama bu turnuvada konuslan isim o degil Emre Colak'di. Bazi arkadaslar Emre'yi cok iyi tanimadiklari icin sanirim elimizdeki cevherin farkinda degiller.
« Son Düzenleme: 13.07.10, 07:22 Gönderen: Doruk Canti »

Çevrimdışı Savaş Sevinçli

« Yanıtla #139 : 13.07.10, 19:57 »
En kotu bir Sergen olur diyorsan, ya sen Sergeni hic izlemedin yada Emreyi. Sergenden bahsediyorsun Turkiyenin gelmis gecmis en iyi on numarasindan hatirlatirim.
« Son Düzenleme: 13.07.10, 19:58 Gönderen: Savaş Sevinçli »

Çevrimdışı Doruk Canti

« Yanıtla #140 : 13.07.10, 20:26 »
En kotu bir Sergen olur diyorsan, ya sen Sergeni hic izlemedin yada Emreyi. Sergenden bahsediyorsun Turkiyenin gelmis gecmis en iyi on numarasindan hatirlatirim.

Sergen ile kiyaslarken demek istedigim Turkiye'de yildiz oyuncu olup ondan otesine gidemeyen oyuncu tipi. Souncta Sergen tum yeteneklerine ragmen beli bir seviyeyi hic bir zaman asamamis bir oyuncudur dunya capinda olamamistir hic bir zaman. Emre'de su anda Turkiye'nin gelmis gecmis en iyi on numarasi olucak potansiyel var bende size onu hatirlatirim dunya capinda oyuncu olucak potansiyel var diyorum o yetenek var ama hersey calismasina ve kendisine bagli. Emre hakkinda o kadar yazi yazdik izlemedin herhalde diyorsun... Ben Emre'yi U-17, U-19. PAF, A2, A takim hepsinde bir cok macta izledim siz kac yerde kac kere izlediniz acaba? Ben ole 3-5 maca bakarak yazmiyorum bunu Emre hakkinda. Sergen'i de bircok macta izledim tabi ki...
« Son Düzenleme: 13.07.10, 20:33 Gönderen: Doruk Canti »

Çevrimdışı Ferhat Demir

« Yanıtla #141 : 13.07.10, 22:53 »
Emre umarım yeteneklerinin farkındadır ve kendi geliştirmek için çok çalışır. İyi yerlere gelebilecek potansiyele sahip bir çocuk.

Çevrimdışı Cem Koç

« Yanıtla #142 : 18.07.10, 22:59 »
Arkadaş şu Emre'ye ulaşabilecek birisi var mı? Şu soruyu sormayı çok istiyorum:

1) Bre adam :) Allah her şeyi vermiş yetenek anlamında, ne diye şu baldırlarını kuvvetlendirmiyorsun? Emre Belezoğlu bile İtalya'da yediği tekmelerden sonra bacaklarını kuvvetlendirdi. 1 senedir yatıyorsun, ne diye bacaklarını kuvvetlendir miyorsun?

Çevrimdışı Tolgahan Ozer

« Yanıtla #143 : 19.07.10, 09:04 »
Onun ayak dışı ile topa vurmasından memnun olan arkadaşlar varken. Neden kendini geliştirsin.

İlk hazırlık maçını izlerken benim dikkatimi çeken şey yanında kaçan arkadaşı varken sürekli ekstra pas denemeleri yapmasıydı. Tamam yetenekli oyuncu tabiki ekstra paslar, ara paslar yapacak. Ama Xavi yeri geldiği zaman geriye yana oynamasınıda biliyor.

Burak Fındık

« Yanıtla #144 : 19.07.10, 09:35 »
Geçen hazırlık kampındaki Emre ile bu sene ki Emre arasında gerçekten bir fark yokmu yani?

Çevrimdışı Tolgahan Ozer

« Yanıtla #145 : 19.07.10, 10:10 »
Burak, olması gerekiyor zaten dostum. Biz sanki bunları anormal şeylermiş gibi karşılıyoruz. Avrupada kendini geliştirmezsen adam yerine koymuyorlar. Bunun sonu yok Emre 18-19 yaşında artık. Messi onun yaşında dünya kupasındaydı. Maradona 15-16 yaşında A takımda ligde oynamış.

Emre Çolak fiziğini daha çok geliştirmelidir. Emre Çolak basit oynamayı öğrenmelidir. Emre Çolak oyun görüşünü, tercihlerini geliştirmelidir.

Çevrimiçi Serkan Gündüz

« Yanıtla #146 : 19.07.10, 10:34 »
Türk futbolcuların da 3 büyüklere transfer olunca ya da A takıma çıkınca artık ben büyük futbolcu oldum deyip yan gelip yatmalar hemen baş gösteriyor. Emre Çolak için 3 senedir anlatılanlar hep aynı fizik olarak güçlense Galatasaray'ın ve milli takımın değişmez oyuncusu olur.

Peki Emre 3 senedir ne yaptı, fizik olarak kendini ne kadar  geliştirdi. En ufak müdahalelerde yerde kalma sıkıntısından kurtulamadı. Ayakta kalmak için mücadele etmedi, bunun içinde çok çalışıp fizik olarak güçlenmedi.

Maradona 15 yaşında Argentinos Juniors formasını giydiği gün bile her açıdan hazırdı. Gözlerimle görmedim ama gerek istatistikleri gerekse geçmişi bunu açık olarak gösteriyor.

Hagi güçlenmek için Romanya'nın buz gibi ormanlarında sabah akşam koşarak, uzun süre çalışarak güçlendiğini anlatıyor. Çalışmaktan ve kuvvetlenmekten başka seçeneğim yoktu diyor.

Çok iyi bir ayağa sahiptim ama kuvvetsiz olduktan sonra bir anlamı yoktu diye de üstüne basarak söylüyor.

Emre bazı örnekleri artık görmeli ve kendini biran önce fizik olarak standart duruma getirmeli.

Çevrimdışı Fırat Turan

« Yanıtla #147 : 19.07.10, 10:38 »
Emre Çolak'a gelene kadar ne raket gibi sol ayaklar söndü, yitti.

Tek başına Emre'nin hatası değil gelişimindeki gecikme.

Biz kulüp olarak neredeyiz alt yapı sisteminde bu önemli sonrası için.

Çevrimdışı Tolgahan Ozer

« Yanıtla #148 : 19.07.10, 10:57 »
Biz iyi değiliz peki diğer kulüpler?

Yani hepmi kulüpler suçlu. Bonservis verilerek giden yegane adamlardan birisi Mehmet Topal. Kim ne yaparsa kendine yapar Emre oynarsa bizden fazla sahip çıkan olmaz. Kendine bakmazsa oynamazsa gider Konya'da, Rize'de oynar.

Çevrimdışı Fırat Turan

« Yanıtla #149 : 19.07.10, 11:03 »
Diğer kulüpler sıfır, kötü bile değil.

Tek başına suç onda değil diyorum zaten. 16-17 yaşındaki çocuk, hele Türkiye'de, baldırlarını geliştirmekten çok Golf marka arabayı düşünür.

Mental olarak çok zayıfız, yöneticilerimiz, teknik adamlarımız profesyonel değil ki bu çocuklar olsun. 

ScoutGS ForumGalatasarayYönetim, Teknik Heyetlerimiz ve Sporcularımız#52 Emre Çolak