HoşGeldin Zan
Yazıya başlamadan önce birşeyin farkına varılmasını istiyorum.
madde 1: Galatasarayın Stoper ihtiyacı varmı?
madde 2: Stoper ihtiyacı için yabancı kontejanının kaçını bu bölgeye kullanabiliriz?
madde 3: Türkiyede bu bölge için kaç alternatif bulunuyor ve maliyetleri nelerdir?
Servet gitsede gitmesede bir stoper alınacaktı, Servet gitti alınması gereken stoper sayısı 2 ye çıktı, mevcut şartlarda bu bölgeye iki stoper alamıyacağımıza göre mecburen bu bölge için bir yerli stoper alınacaktı. bana göre 3 alternatif vardı. Eren, Gökhan ve Ediz.
Eren bugun Kayserinin en gözde ismi, Hurma ile otelde yaptığımız görüşmedede kendisi sürekli Erenden bahsediyordu. Şuan erene isteyecekleri fiyat emin olunki Rio Ferdinand kadar vardır. bu sebebten dolayı Ereni eliyorum bu listeden. Geriye kalan iki isimden ise Ediz tercihinin neredeyse çıkması imkansız. kaldıki Edizin alınması durumunda ödenecek bir bonservis bedelide ortada dururken. Gökhan 48 kez milli olmuş, edizin henüz başlangıcı yok. Gökhan Son lig şampiyonu Beşiktaşın kaptanı, Ediz ise sıradan bir ankara ekibinin stoperi. Gökhan tercihi gayet doğal duruyor.
Peki ortaya çıkan bu gerçeklerden sonra, Gökhan şöyleydi böyleydideyip bu transfere karşı çıkmanın anlamı nedir. Amaç sanırım üzüm yemek değilde bağcıyı dövmektir. Gökhana alternatif bir isim varsa buyrun oturup tartışalım ama ben böyle bir isim malesef göremiyorum.
Gökhan Zanı biraz değerlendirmek gerkirse, geçen sezon 34 lig maçının 19unda sahadakini yerini almış, 16 maçtada ilk 11 başlayıp 90 dakikayı tamamlamış. fortis Türkiye kupasında 7 maça çıkmış, ve ikide avrupa kupası maçı var yerine diye aldığımız Sevet ise bu sezon toplam 20 lig maçına çıkmış., Linderoth 2 Emre Güngör 5 lig maçında görev almış, şimdi hangiistatistik ve mantığa dayanılarak Gökhan Zanın sürekli sakatlık yaşadığından dolayı transferini reddediyoruz. Eğer Gökhanı bu yüzden istemeyeceksek, ne Linderothun, neden Emre Güngör'ün çokdan yollanmış olması gerekmiyor mu?
İkinci bir husussa, Galatasarayın duran top hastalığı artık tescillenmiş bir gerçekken Gökhan gibi fiziği üstün bir oyunuya hayır neden?
Galatasaray transferlerini Türkiye için değil, Avrupa maçları için yapıyor düşüncesine sahipken, Gökhan gibi Avrupa deneyimine sahip kaç yerli oyuncu var Türkiyedeki Gökhana hayır deniyor?
Gerek Fenerbahçe, Gerekse Beşiktaşın ilk 11 oyuncusundan kaçını bonservis bedeli ödemeksizin transfer edebilirsinizki bu fırsata hayır diyoruz?
Bu liste uzar gider ama sonunda şu gerçek ortaya çıkacaktır. Galatasaray bir milli stoperi göndermiştir ve onun yerinede milli takımdan partnerini almıştır. Bu işin kazancı 8 milyon euro olmuştur. Eğer gökhanın 8 milyon euroluk bir zarar vereceğine inanan varsa eyvallah ama ben böyle birşeye inanmıyorum. Gerek Ayhan, Gerek kewell, Gerek Emre Aşık, gerek Baros, Gerek Servet bu çatının altında ne kadar değiştiklerini ve başarılı olduklarını ortaya koydu. Sürekli olan şeyler tesadüf değil gerçeğin ta kendisidir. Bu gerçeğide Gökhan üzerinde en kısa zamanda göreceğiz.
Bizim sektörde bir söz vardır, misafir asla yok veya hayır denmez, onun yerine alternatif sunulur. Transfer eleştiriside buna benzer karşı çıkalım Osman Tamburacı gibi ama yerine alterbnatif kim olacak?
10 milyon verip erenimi alalım, yoksa Ankarasporun stoperi Edizimi
hangisini daha çok yadırgarız acaba 11 de başlayan Gökhan Zanımı yoksa 11 de başlayan Avrupa kupası görmemiş, milli olmamış Erenimi.
Karar sizin.
Saygılarımla